11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan, despre ferma de porci administrată de Ilie Dragne: Acest dosar...

Sabin Orcan, despre ferma de porci administrată de Ilie Dragne: Acest dosar este o afacere de corupție clasică. Se va ajunge la DNA

Directorul editorial al ziarului ROMÂNIA LIBERĂ, Sabin Orcan, discută, la postul de televiziune B1 TV, despre activitatea fermei Salcia, unde acţionar majoritar a fost fiul lui Liviu Dragnea, cu avocata Maria Vasii, în calitate de avocată a administratorului societății, Ilie Dragne.

"Cu 500 de lei, fiul domnului Dragnea cumpără o firmă de porci. Mie îmi miroase a șpagă mascată în care este implicată și TelDrum. Putem bănui că procurorii se apropie și au apucat un capăt. Se va ajunge la DNA. Dosarul înstrăinării fermei Salcia este o afacere de corupție clasică", a declarat jurnalistul Sabin Orcan. 

Avocata administratorului Dragne, Maria Vasii, susține că ferma Salcia desfășoară activități "absolut uzuale" care nu pot fi calificate drept "suspicioase". 

"Dosarul trebuie instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunal. Se cuvin câteva prezicări: nu contest dreptul jurnaliștilor de a dezbate anumite subiecte. Nu cunosc povestea TelDrum, vă pot ajuta doar cu informații despre dosarul la care am fost mandatată. 

Această fermă primește subvenții de la APIA, dar nu are niciun alt contract cu statul român. Eu am constatat că astăzi, societatea condusă de domnul Ilie Dragne are activități absolut uzuale. Încă din 2016, Ilie Dragne a fost monitorizat de procurori. Dosarele au fost create pentru a se crea dimensiunea că ar fi ceva serios acolo", susține avocata Maria Vasii. 

Avocatul lui Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman unde acţionar majoritar este fiul lui Liviu Dragnea, a depus o plângere împotriva procurorului Marian Drăgulescu, invocând încălcări de procedură şi lipsă de obiectivitate în desfăşurarea anchetei, informează Mediafax.

Maria Vasii susţine că magistratul a fost adus la Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a investiga cauza în care Ilie Dragne este cercetat.

„În timp ce era audiat a fost întreruptă audierea pentru o confruntare directă cu un alt inculpat, deşi nu s-a urmat procedura de la confruntare, ci a fost doar o formă de a-i pune faţă-n faţă, doar ca o presiune psihologică pentru declaraţii. Apoi modul în care domnul procuror a fost ridicat, de la gradul de procuror de judecătorie, prin delegare împotriva regulilor prevăzute de lege, direct ca procuror de Înalta Curte.

Pentru că dânsul primeşte un salariu foarte mare numai pentru această delegare, noi spunem că este în măsură să ne îngrijoreze, pentru că este ca un beneficiu care poate să-i înfrângă obiectivitatea. Dumnealui este delegat la parchetul Înaltei Curţi pentru a instrumenta acest dosar. Am fi vrut un procuror care să lucreze în mod obişnuit aici”, a mai spus Maria Vasii.

Avocata susţine că au existat mai multe abateri de la procedură în modul în care procurorul de caz a instrumentat dosarul până în prezent. Plângerea a fost depusă la conducerea secţiei din care face parte magistratul.

„Am constatat mai multe încălcări de procedură în dosar, între care faptul că această cauză cădea în competenţa Parchetului de pe lângă Tribunal şi este instrumentată de Parchetul Înaltei Curţi. Noi am primit, până la mişcarea acţiunii penale împotriva lui Ilie Dragne, 150 de volume de urmărire penală care s-au făcut fără ca clientul meu să fie acuzat şi, desigur, fără să aibă nicio legătură.

Din cele 150 de de volume poate 100 de pagini – cel mult – îl privesc pe clientul meu (…) În timpul percheziţiilor, deşi procedura uzuală din timpul percheziţiilor spune clar preluarea unor documente, cei care au efectuat percheziţiile au trecut peste mandatul dumnealor şi au trecut la audierea persoanelor pe care le-au găsit la acele sedii, inclusiv la sediul fermei şi au procedat la audiere, deşi procedura nu permite acest lucru. Audierea acestor persoane trebuie făcute în regulile procedură, să-i chemi, să le citeşti drepturile, să-i atenţionezi asupra consecinţelor măsurii, să-i pui să depună jurământ”, a declarat Maria Vasii, apărătorul lui Ilie Dragne.

 

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă