În timp ce statele din Uniunea Europeană caută să-și protejeze cetățenii, în România continuă să se vândă produse alimentare contrafăcute, a semnalat, duminică seară, la B1 Tv, Sabin Orcan, directorul editorial al ziarului România Liberă.
Un caz concret este al firmei Josi, care vinde în România "un soi de brânză care nu e brânză", subliniază Sabin Orcan.
Așa-zisa brânză ar fi produsă de o firmă din județul Ilfov.
"Cei 70 la sută din conținut, care ar trebui să fie lapte praf, nu s-au găsit", a explicat prof. dr. Costel Stanciu, președintele APC, invitat în emisiunea lui Sabin Orcan de la B1 Tv.
Sabin Orcan a discutat anterior subiectul și cu un reprezentant al firmei care comercializează această specialitate alimentară. Reprezentantul firmei a susținut că potențialii lui clienți sunt mai ales oamenii săraci, de exemplu cei din județele Moldovei, care "nu-și permit să cumpere brânză cu 15 lei kilogramul, și atunci cumpără acest produs cu 9 lei".
"Sărăcia este foarte mare în România și atunci principalul criteriu, pentru anumiți consumatori, rămâne prețul", a confirmat Răzvan Chiruță, redactorul-șef al ziarului România Liberă.
Deși a fost sesizată de mai multe ori asupra acestor probleme care sunt de competența ei, "ANPC blochează niște lucruri. Nu știm de ce, dar putem avea o suspiciune rezonabilă", consideră Costel Stanciu.