Sabin Orcan, directorul editorial RL: „De ce am refuzat câteva mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Pentru că boicotăm dictatura lui Erdogan!”

de Adrian Bărbulescu , 16 iulie 2017 - stire actualizata la ora 11:24, 17 iulie 2017
Sabin Orcan, directorul editorial RL: „De ce am refuzat câteva mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Pentru că boicotăm dictatura lui Erdogan!”

Directorul editorial al cotidianului România liberă, Sabin Orcan, a explicat pe Facbook de ce ziarul nostru a refuzat o reclamă de la Ambasada Turciei la București, în care era ridicat în slăvi liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan.

În contextul sutelor de mii de turci scoși în stradă sâmbătă pentru a "comemora" un an de la "tentativa de puci" din 15 iulie 2016, Sabin Orcan punctează că, după cum arată un raport al Centrului Stockholm pentru Libertate, așa zisul puci a fost organizat chiar de regimul dictatorului de la Ankara.

„Prin urmare, singurul lucru care poate fi comemorat este moartea democrației în Turcia. După cum puteți vedea mai jos, în analiza organizației Reporteri Fără Frontiere, țara lui Erdogan a devenit în ultimul an cea mai mare închisoare a presei. Zeci de redacții au fost închise și peste o sută de jurnaliști se află după gratii, sub acuzații dintre cele mai fantasmagorice. Sigur, o să mă întrebați, ce putem face noi, românii, care avem cu totul altele pe cap? Păi, am putea începe, de pildă, să boicotăm vacanțele în Turcia, ca și produsele turcești”, a scris Sabin Orcan.

Directorul editorial a arătat cum cotidianul România liberă a refuzat o reclamă plătită de Ambasada Turciei: „Eu, împreună cu colegii de la România liberă, în frunte cu Răzvan Chiruţă, am făcut deja ceva. Deși nu o ducem atât de bine cu banii, am refuzat două-trei mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Sumă oferită pentru a cumpăra o pagină în ziarul nostru. Pagină în care trimișii dictatorului voiau să îi aducă elogii la un an de la așa zisul puci. P.S. Sunt în vacanță, deci nu văd celelalte ziare tipărite din România. Sper că nu s-a lăsat niciunul cumpărat cu arginții lui Erdogan...”

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  17 iulie 2017 22:55

  Da daca reusea lovitura aia de stat data de CIA ati fi boicotat si dictatura instalata de CIA in Turcia ? Erdogan e vinovat ca e viu caci CIA planuise sa fie mort el, familia lui si mii da alti Turci care s-au opus loviturii de stat. Sunt vinovati si spionii Rushi ca l-au prevenit la timp pe Erdogan caci daca s-ar fi bazat pe spionii Turci era mort deja. Un parlamentar Turc din opozitie, CHP care a fost si a ramas legal, a spus ca si alte lovituri de stat date cand CHP era la putere tot de CIA au fost organizate si au murit atunci zeci de mii de Turci assasinati de CIA. Boicotati si dictatura lui Trump ajuns la putere cu 3 000 000 de voturi mai putin ? Boicotati si dictatura din Anglia fosta Mare Britanie unde conservatorii s-au mentinut la putere datorita assasinarii deputatei laburiste Jo Cox de catre un terorist platit de Trump ? Boicotati si dictatura din Suedia instalata de CIA prin assasinare lui Olof Palme si Ana Lindh ? Boicotati si dictatura di Israel unde Bibi a devenit dictator dupa ce l-a assasinat pe Itzic Rabin ?

  raspunde comentariului
 • Felicitari

  17 iulie 2017 10:34

  Felicitari dle reactor!Sper ca si alte publicatii se vor solidariza cu RL!

  raspunde comentariului
 • Lucian Herscovici

  17 iulie 2017 10:18

  Felicitări, domnule redactor Orcan. Tot respectul pentru gestul dumneavoastră.

  raspunde comentariului
 • Kukuruku bun și dulce, doar cu cremă de cacao, bukurie ne aduce și tot ce ne place nouă

  16 iulie 2017 18:09

  Să fie clar că noi la romaniaaplecata.ro facem reclamă doar la dicktatura kurcubeului!

  raspunde comentariului
 • Asta-i

  16 iulie 2017 11:42

  adevarul si dreptatea de-ar fi sa crape lumea . Si eu ca raspuns la gestul vostru o sa incep sa citesc din nou editia tiparita a RL , bineinteles daca nu vor mai apare acei cioflingari de stanga , zisi si ziaristi .

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design