Sabin Orcan, directorul editorial RL: „De ce am refuzat câteva mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Pentru că boicotăm dictatura lui Erdogan!”

Directorul editorial al cotidianului România liberă, Sabin Orcan, a explicat pe Facbook de ce ziarul nostru a refuzat o reclamă de la Ambasada Turciei la București, în care era ridicat în slăvi liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2017 - 11:24

Directorul editorial al cotidianului România liberă, Sabin Orcan, a explicat pe Facbook de ce ziarul nostru a refuzat o reclamă de la Ambasada Turciei la București, în care era ridicat în slăvi liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan.

În contextul sutelor de mii de turci scoși în stradă sâmbătă pentru a "comemora" un an de la "tentativa de puci" din 15 iulie 2016, Sabin Orcan punctează că, după cum arată un raport al Centrului Stockholm pentru Libertate, așa zisul puci a fost organizat chiar de regimul dictatorului de la Ankara.

„Prin urmare, singurul lucru care poate fi comemorat este moartea democrației în Turcia. După cum puteți vedea mai jos, în analiza organizației Reporteri Fără Frontiere, țara lui Erdogan a devenit în ultimul an cea mai mare închisoare a presei. Zeci de redacții au fost închise și peste o sută de jurnaliști se află după gratii, sub acuzații dintre cele mai fantasmagorice. Sigur, o să mă întrebați, ce putem face noi, românii, care avem cu totul altele pe cap? Păi, am putea începe, de pildă, să boicotăm vacanțele în Turcia, ca și produsele turcești”, a scris Sabin Orcan.

Directorul editorial a arătat cum cotidianul România liberă a refuzat o reclamă plătită de Ambasada Turciei: „Eu, împreună cu colegii de la România liberă, în frunte cu Răzvan Chiruţă, am făcut deja ceva. Deși nu o ducem atât de bine cu banii, am refuzat două-trei mii de euro de la Ambasada Turciei la București. Sumă oferită pentru a cumpăra o pagină în ziarul nostru. Pagină în care trimișii dictatorului voiau să îi aducă elogii la un an de la așa zisul puci. P.S. Sunt în vacanță, deci nu văd celelalte ziare tipărite din România. Sper că nu s-a lăsat niciunul cumpărat cu arginții lui Erdogan...”

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...