12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialS-au supărat pe şcoala clasică românească! Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au...

S-au supărat pe şcoala clasică românească! Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au decis ca fiica lor să înveţe în sistem “home schooling”

"Educaţie, pregătire şi vocaţie" – acesta este drumul pe care l-au ales pentru fata, Sofia, lor Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, informează HotNews. Cauza? Prejudecăţile de care s-a lovit în sistemul de învăţământ de stat din România.

"Ştim că e abia începutul unui lung şir de provocări, atât din partea societăţii, cât şi din partea necunoscutului care ne aşteaptă. Dar nu ne temem. Suntem împreună, toţi trei, în această decizie şi e una asumataă", a declarat Dana Nălbaru.

'"Am retras-o  pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am făcut temele înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care îşi educă în mod similar copiii, citim mult despre asta şi ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viaţă, conştienţi fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm şi să o susţinem în tot acest proces.", a mai spus Dana Nălbaru.

Dragoş Bucur a explicat că nu încearcă să promoveze abandonul şcolar, pentru că "Sofia nu a abandonat de fapt şcoala, ci doar a luat-o pe alt drum, cu aceeaşi finalitate-educatie, pregătire şi descoperirea vocaţiei".

Bucur povesteşte cum a fost prima zi de şcoală pentru Sofia: "Ieri, în prima zi de ne-şcoală, Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat două ore în fața calculatorului făcând metamatică şi altă oră jumătate învățând programare pe calculator la cursurile online Khan Academy. Pentru că a vrut".

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă