Rugăciuni pentru sănătatea Regelui Mihai

de Carla Popa , 02 martie 2016 - stire actualizata la ora 18:37, 02 martie 2016
Rugăciuni pentru sănătatea Regelui Mihai

La Catedrala Mitropolitană din Timişoara s-au făcut, miercuri, la slujba de seară, rugăciuni pentru sănătatea Regelui Mihai, unul dintre ctitorii lăcaşului de cult timişorean. 

"Am aflat acum despre faptul că Regele Mihai are o sănătate precară şi că a fost operat. De aceea, am cerut să facem şi am şi făcut, miercuri, după slujba de seară, o rugăciune de sănătate, pentru Majestatea Sa. Regele Mihai a fost unul dintre ctitorii Catedralei Mitropolitane din Timişoara", a declarat, pentru Agerpres, ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului. Lucrările la ridicarea bisericii au început la 16 martie 1936, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. 

În anii 1945-1946, s-au depus eforturi susţinute pentru finisarea lucrărilor la catedrala care a fost sfinţită la 6 octombrie 1946, în prezenţa ctitorului acesteia, Regele Mihai I, al cărui tablou votiv se află în pronaosul lăcaşului de cult. După anii '90, Regele MIhai a fost prezent de mai multe ori la Catedrala mitropolitană şi a participat la slujbele de Înviere sau de Crăciun.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design