Romică Părpălea a depus plângere penală la DIICOT împotriva ministrului Carmen Dan

de Mihai Diac , 01 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 13:47, 01 noiembrie 2017
Carmen Dan

Romică Părpălea, denunțătorul din dosarul "Referendumul", a venit miercuri la DIICOT pentru a depune o nouă plângere penală împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, informează Agerpres.

Romică Părpălea o acuză pe Carmen Dan că a organizat un grup infracțional pentru retrocedarea unor terenuri din județul Teleorman.

Demersul lui vine după ce, la rândul ei, Carmen Dan a depus o plângere penală împotriva lui Părpălea.

"Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman", a spus Părpălea la intrare în sediul DIICOT.

El a susținut că acest grup infracțional este format din 7-8 persoane de la nivelul Prefecturii Teleorman și în acest caz ar fi implicați și judecători.

"Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?", a precizat Părpălea.

Bărbatul a dat asigurări jurnaliștilor că în spatele demersurilor sale nu se află oameni politici, așa cum a susținut Carmen Dan.

"Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan", a adăugat Părpălea.

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

"Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale", a mai spus Părpălea.

Comentarii

 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 17:20

  CERETI, PE FORUM, CA DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS ! Trebuie sa iubim ROMANIA si NEAMUL ROMANESC inaintea oricarui partid. Pe megaescrocul DRAGNEA trebuie sa-l renegam toti, indiferent de orientarea noastra politica, indiferent ce partid politic simpatizam, pentru ca a escrocat statul cu sute de milioane de euro, in fel si chip, cum nu a mai facut-o nimeni in istoria neamului romanesc. Si banditul vrea sa ajunga presedintele Romaniei. Sa lasam la latitudinea DNA si a ICCJ, cand il ancheteaza pe Dragnea in dosarele multiple, Tel Drum, Restaurantele si magazinele comerciale din Tr. Magurele, luate cu japca de la stat in 2005 si vandute pe bani grei, CAP-ul din Salcia luat si facut cadou fiului sau Valentin, cu 13 mii hectare de pamant roditor si ferme de vaci si de porci, Insula Belina adusa in stadiul de Insula Dragnea, Matrasirea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii, care prin PNDL au ajuns la Tel Drum, Afacerile dubioase din Brazilia, unde a facut 7 deplasari numai intr-o singura vara, in 2014, etc. Eu fac apel la toti postacii cinstiti si patrioti, sa scrie pe forum si sa ceara ca banditul DRAGNEA sa fie obligat de JUSTITIE sa plateasca 7,5 milioane de euro, impunerea de catre ANAF, in 2011, pentru evaziune fiscala la Hotelul Turris din Turnu Magurele. Precizez ca Liviu Dragnea a cumparat-furat Hotelul Turris, cu 8 etaje, pe numele sotiei sale Bombonica, in 2009, cand DRAGNEA era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, platind doar 214 mii de lei, cand costa 110 milioane de lei. Familia DRAGNEA nu a platit nici pana astazi impunerea ANAF de 7,5 milioane de euro, deoarece dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ nu a putut fi judecat, fiindca procurorul general Nitu a blocat dosarul cu NUP la PARCHETUL GENERAL, unde sta blocat si acum. Din datele existente pe net, aflam ca DRAGNEA a vandut Hotelul Turris, pe care il platise cu doar 214 mii de lei si a incasat milioane multe. CERETI, PE FORUM, CA HOTUL DRAGNEA SA PLATEASCA HOTELUL TURRIS, PE CARE L-A FURAT DE L-A STAT, FOLOSINDU-SE DE SOTIA SA, SI DE COLEGII DE PARTID DIN PREFECTURA SI DIN CONSILIUL JUDETEAN TELEORMAN.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  02 noiembrie 2017 17:05

  DE CE A FOST PRIMA PE LISTA ??? Se stie ca actualul ministru de interne, Carmen Dan, a fost adusa la Alexandria in 2002 si incadrata pe functia de consilier juridic la CJT, adica la Liviu Dragnea. TALHARIA 1. Putem presupune ca infractorul Dragnea s-a folosit de sprijinul consilierului juridic Carmen Dan in 2005, cand pres. CJT, profitand de functie, a cumparat de la FPS restaurantele si magazinele din Turnu Magurele, de la firma pe actiuni ,,Modern,, SA, platind numai terenurile in suprafata totala de 18.000 mp, cu suma platita de Dragnea de 22.000 de euro. Hotomanul a cumparat restaurantele si magazinele comerciale din Turnu, platind numai terenurile, aproximativ cu un euro pe metru patrat. Si apoi le-a vandut, devenind miliardar. Pai, este imposibil ca supusul consilier juridic al CJT sa nu fi fost implicat direct in transarea acestei uriase talharii. TALHARIA 2. In 2006, CJT , adica pres. DRAGNEA, a vandut finului sau, Marian Fiscuci, utilajul detinut de CJT, numit ,,Trenul reciclator,, care era folosit la asfaltari. CJT a cerut pe utilajul respectiv 3.251.600 roni in 2005 si l-a vandut lui Fiscuci cu numai 1.900.000 roni in 2006, la subpret. Tot finului Fiscuci ii vanduse si Tel Drum la subpret in 2002. De fapt, si Tel Drum si utilajul amintit sunt ale lui Dragnea si pres. CJT le-a cumparat pe numele finului sau, Fiscuci, si cu bani delapidati de la Protectia Copilului, unde a angajat formal si pe cele doua pesediste, pe care in fapt le folosea la sediul PSD din Alexandria. Cred ca si de aceasta data Dragnea s-a folosit de consiliera sa juridica Dan. TALHARIA 3. In 2009, Dragnea a cumparat ,,Hotelul Turris,, cu 8 etaje, din Turnu Magurele, pe numele sotiei sale, Bombonica, pentru care a platit doar 214.320 lei, cand de fapt valora, conform Fiscului, 110.770.151 lei. In 2011, ANAF a trimis-o in judecata pe Bombonica, fiindca a refuzat sa plateasca statului 31 milioane de lei evaziune fiscala, aprox. 7,5 milioane de euro, dar familia Dragnea nu a platit nici pana in prezent impunerea, fiindca dosarul penal 6311-2-2012, care ajunsese la ICCJ, a fost blocat de Nitu la Parchetul General, unde sta blocat si acum. La toate aceste trei talharii ale lui Dragnea, si probabil si la altele, Carmen Dan a pus umarul si l-a ajutat pe seful ei in calitate de consiliera juridica a acestuia. De aceea, Dragnea a promovat-o subprefect, apoi prefect si in 2016 a trecut-o prima pe lista candidatilor PSD pentru Senat. De aceea, a facut-o senatoare si apoi ministru de interne, post din care, ca o a doua Ana Pauker, vegheaza ca seful ei, Dragnea, cel mai mare hot din istoria neamului romanesc, sa nu pateasca nimic. ,

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design