15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânul cu datoria cea mai mare la bugetul de stat este un...

Românul cu datoria cea mai mare la bugetul de stat este un PRIMAR

Românul cu cea mai mare restanţă la bugetele de stat, pe persoană fizică, este primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cu o datorie restantă de 232 de milioane de lei la data de 31 martie 2016, informează Agerpres.

Informația provine din lista publicată luni de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

Pe locul doi se află Florin Mateiu, din oraşul Victoria, cu o datorie totală de aproximativ 102 milioane de lei, iar pe locul trei este Bogdan Mihai Ciortea, din Cluj Napoca, cu 21,7 milioane de lei. 

Pe lista ANAF cu restanţe la stat se mai află George Becali şi Silviu Prigoană, cu aproape patru milioane de lei fiecare, dar şi omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu cu 2,7 milioane lei. Fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici figurează cu o datorie de 73.702 lei, iar Daciana Sârbu, cu aproximativ 48.000 de lei. 

ANAF a publicat luni lista cu persoane fizice care figurează cu restanţe la Fisc mai mari de 1.500 de lei, la data de 31 martie 2016, şi neachitate până în prezent. Aceasta conţine 187.230 de contribuabili, care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde de lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere. 

Potrivit instituţiei, din totalul restanţelor se pot recupera, la această dată, circa 2,3 miliarde de lei (67,6%).

ANAF a publicat, deja, listele cu contribuabilii mari, mijlocii şi mici care figurează cu restanţe la stat la data de 31 martie 2016. 

La categoria contribuabili mari, pe listă sunt 186 de entităţi, cu restanţe totale de 2,6 miliarde de lei. Din total, 769 de milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate. 

Contribuabilii mijlocii, 2.486, au obligaţii fiscale restante în cuantum total de 3,8 miliarde de lei, din care 316 milioane de lei reprezintă sume contestate. 

A treia listă publicată de ANAF conţine contribuabili mici şi instituţii publice, în număr total de 144.829, care înregistrează obligaţii fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...
Ultima oră
Pe aceeași temă