10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: Românca rănită în atentatul de la Londra se simte mai bine....

MAE: Românca rănită în atentatul de la Londra se simte mai bine. Medicii, optimiști cu privire la starea de sănătate a femeii

Românca rănită în atacul terorist care a avut miercuri, la Londra, se simte mai bine, astfel că a fost transferată la un alt spital. Potrivit Medicii care se ocupă de cazul femeii sunt optimiști în ceea ce privește starea sa de sănătate, informează Agerpres.

 

Ambasada României în Marea Britanie a precizat, într-un comunicat, că starea româncei a înregistrat unele „evoluții pozitive". În documentul remis de Ambasadă este rezumată situația medicală a româncei, dar și a partenerului acesteia, rănit, la rândul său, în atacul de miercuri, și se face apel la respectarea vieții private și a intimității.

„Cetățeanul român rănit în incident a fost externat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deși rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluții pozitive. Ambasada României, împreună cu autoritățile britanice, acordă familiei întreaga asistență necesară. Ambasada României folosește această ocazie pentru a comunica publicului și reprezentanților mass-media rugămintea familiei de a i se respecta, în aceste momente extrem de dificile, intimitatea și de a-i fi respectat dreptul la viață privată", se arată în comunicat.

Reprezentanța României în Regatul Unit precizează că informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.

 

Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) preciza, joi, că româncă internată în stare gravă, după atacul terorist, a fost operată și, ulterior, transferată la o altă unitate medicală pentru investigații suplimentare. 

„Persoana de cetățenie română internată în stare gravă a fost supusă unei intervenții chirurgicale fiind, la acest moment, transferată într-o altă unitate medicală pentru investigații suplimentare", a precizat Ministerul de Externe. 

Andreea Cristea se afla, împreună cu prietenul său, în vacanță la Londra, când a avut loc atentatul terorist. Amândoi au fost răniți, pe Podul Westminster. Bărbatul se află în afara oricărui pericol. Pe de altă parte, femeia a fost rănită grav. Ea a fost scoasă, în viață, din râul Tamisa, unde ajunsese aruncată de mașina teroristului.


Citește și: Povestea celor doi români răniți în atentatul de la Londra. Constănțenii erau în vacanță. Femeia a fost operată și mutată la alt spital. Bărbatul este în afara oricărui pericol l GALERIE FOTO 

Cei doi români răniți în atentatul din Londra sunt doi tineri constănțeni care își petreceau vacanța în capitala Angliei. Este vorba despre Andrei Burnaz, de profesie inginer, și de Andreea Cristea, arhitect, conform informațiilor furnizate de un prieten al celor doi, Andrei Popescu, consilier municipal.


 

Cinci persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în urma atacului de pe podul Westminster din Londra. Premierul Theresa May a declarat, joi, că atacatorul s-a născut în Marea Britanie și a fost cercetat de MI5 pentru fapte de violență extremistă, însă, în aceste momente, nu se afla în vizorul poliției. 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă