14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReţeaua Beinur, trimisă în judecată

Reţeaua Beinur, trimisă în judecată

Nuredin Beinur şi alţi cinci membri ai grupării au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la şantaj, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus ca ceilalti inculpaţi din dosarul “Clanul Beinur”, printre care şi comisarul Cristinel Niţoi, sa fie cercetaţi în stare de libertate.

Aşa cum arată ancheta, inculpaţii, începând cu anul 2000, percepeau taxe de protecţie (valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an) de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale pe litoral. Victimele (semnatarele unor plângeri penale depuse la poliţie) erau descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de inculpatul Niţoi Cristinel (ofiţer de poliţie judiciară), inculpaţii reuşind să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului. Inculpatul Niţoi Cristinel urmărea favorizarea membrilor familiei Nuredin Beinur, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care era împuternicit la conducerea acesteia.

Totodată, cercetările au mai relevat şi faptul că printre activităţile infracţionale ale inculpaţilor se numără şi acţiuni de recuperare a unor pretinse sau reale datorii existente între persoane fizice, prin recurgerea inculpaţilor la metode de constrângere psihică a părţilor vătămate (ameninţări cu moartea, cu sechestrarea, cu incendierea unor bunuri).

Astfel, inculpatul Nuredin Beinur i-a determinat pe inculpaţii Balaban Nelu Mihai şi Pop Constantin Ovidiu să exercite, la sfârşitul lunii aprilie 2010 ameninţări şi presiuni de natură psihică asupra martorului C.V., cu scopul de a recupera o pretinsă datorie de 8,4 Kg de aur.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus, prin ordonanţă, instituirea unui sechestru asigurator asupra acţiunilor deţinute de către inculpatul Nuredin Beinur în cadrul unei societăţi pe acţiuni.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă