Reţeaua Beinur, trimisă în judecată

de Ondine Ghergut, Razvan Voiculescu , 07 februarie 2011
arestare beinur mediafax
Nuredin Beinur şi alţi cinci membri ai grupării au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la şantaj, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus ca ceilalti inculpaţi din dosarul "Clanul Beinur", printre care şi comisarul Cristinel Niţoi, sa fie cercetaţi în stare de libertate.


Aşa cum arată ancheta, inculpaţii, începând cu anul 2000, percepeau taxe de protecţie (valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an) de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale pe litoral. Victimele (semnatarele unor plângeri penale depuse la poliţie) erau descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de inculpatul Niţoi Cristinel (ofiţer de poliţie judiciară), inculpaţii reuşind să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului. Inculpatul Niţoi Cristinel urmărea favorizarea membrilor familiei Nuredin Beinur, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care era împuternicit la conducerea acesteia.


Totodată, cercetările au mai relevat şi faptul că printre activităţile infracţionale ale inculpaţilor se numără şi acţiuni de recuperare a unor pretinse sau reale datorii existente între persoane fizice, prin recurgerea inculpaţilor la metode de constrângere psihică a părţilor vătămate (ameninţări cu moartea, cu sechestrarea, cu incendierea unor bunuri).


Astfel, inculpatul Nuredin Beinur i-a determinat pe inculpaţii Balaban Nelu Mihai şi Pop Constantin Ovidiu să exercite, la sfârşitul lunii aprilie 2010 ameninţări şi presiuni de natură psihică asupra martorului C.V., cu scopul de a recupera o pretinsă datorie de 8,4 Kg de aur.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus, prin ordonanţă, instituirea unui sechestru asigurator asupra acţiunilor deţinute de către inculpatul Nuredin Beinur în cadrul unei societăţi pe acţiuni.


Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design