Reportaj VIDEO. UPDATE: Zeci de utilaje stau in fața Guvernului. Gabriela Firea mimează prea zgomotos deszăpezirea. Ce nu se vede în propaganda TV a primăriței PSD | GALERIE FOTO

de Mălin Bot , 06 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 13:12, 07 ianuarie 2017

Imediat după ce meteorologii au anunțat joi că vine zăpada, primărița PSD Gabriela Firea a început exercițiile de imagine pe tema deszăpezirii. Doamna primar general a mimat foarte patimaș și zgomotos o deszăpezire care nu a fost deloc așa cum a încercat să ne convingă personajul politic cel mai mediatizat momentului.


Scena 1: Firea s-a filmat printre sute de basculante

Joi a fost primul moment de propagandă zgomotos când televiziunile de știri ”prietenoase” cu Firea au prezentat imagini cu aceasta într-o autobază, înconjurată de bascule, tractorașe și alte utilaje spunând că deszăpezirea va decurge perfect și sublim în acest an.


VIDEO. Montaj scurt: Zeci de utilaje stateau dimineață în fața Guvernului. Când au fost filmate, s-au împrăștiatNoaptea de joi spre vineri, după ce a început să ningă, aceleași televiziuni care au dat imagiile cu primărița printre bascule au avut grijă să înregistreze câteva utilaje de deszăpezire care circulau prin oraș, astfel încât dimineața, la prima oră să le difuzeze.


Scena 2: Indicațiile prețioase ale primăriței PSD

Vineri dimineață, de la sediul Poliției Locale București, primărița PSD a intrat în direct pe televiziuni pentru a arăta cum coordonează deszăpezirea.  


A gândit o scenă în care vorbește pătimaș la o stație de emisie-recepție direct cu responsabilii de sector și le dă acestora indicații prețioase. Cu un ton ferm, Firea a și amenințat firmele de salubritate că nu mai prind niciun contract dacă nu fac treaba bine. Le-a și cerut punctual să nu care cumva să se oprească din deszăpezit. Tabolul te ducea cu gândul la scenele cu tovarășul Nicolae Ceaușescu comandând demolările din București.


Spectacolul zgomotos de sunete și lumini cu Firea în rolul de coordonator principal al deszăpezirii a fost dublat cu imaginile filmate noaptea în care apar utilaje de deszăpezire la treabă.


Propagandistic deszăpezirea este o mare reușită pentru cei care erau în fața televizoarelor la ora 9.00, pe televiziunile care sunt de ceva timp vizibil implicate în campania de imagine a primarului general.


VIDEO montaj scurt 2: Ce făcurăți doamnă Firea? Unde sunt basculele cu care vă pozarăți?
Realitatea din stradă: Deszăpezirea Gabrielei Firea nu se simte

Cu două ore înainte însă, prin București, realitatea era ușor diferită. Imaginile filmate pe un traseu de 27 de kilometri, care proape traversează Capitala, arată că Gabriela Firea mimează doar foarte bine deszăpezirea.


Am plecat la 7.00 dimineața din Chiajna și am intrat în București pe Bulevardul Uverturii. Este ora la care cei mai mulți bucureșteni pleacă de acasă către muncă, bulevardul fiind paralel cu Bulevardul Maniu, poarta de acces în Capitală dinspre vest, de pe Autostrada 1. Pentru că nu am găsit niciun utilaj de deszăpezire pe Uverturii, am luat-o pe străduțele din Sectorul 6, dintre acest bulevard și Iuliu Maniu.


Zgomotoasă, sublimă și senzațională doar la TV

Gabriela Firea fusese foarte zgomotoasă cu o zi înainte, când a anunțat că planul ei sublim cuprinde și străzile lăturalnice, nu doar marile bulevarde.


VIDEO complet: Traseul de 11 kilometri pe care nu a fost niciun utilaj de deszăpezire, între 7.00 și 7.50. Zeci de utilaje sunt filmate in fața Guvernului
Am căutat cele 1.700 de utilaje printre care s-a filmat Firea cu o zi înainte. N-am găsit niciunul pe străduțele din Sectorul 6 pe care am trecut și am filmat, dar nici pe Bulevardul Maniu, unul dintre cele mai mari bulevarde ale orașului.

Între zona Gorjului și Cotroceni șoferii care circulau pe acest bulevard, după ora 7.15, nu vedeau niciunul dintre utilajele cu care se lăuda dramatic Gabriela Firea. Nu exista aici deszăpezirea despre care vorbea teatral primărița PSD, la ora 9.00, când televiziunile difuzau imagni cu aceasta spunând convingător că totul a fost perfect și la superlativ.

Abia după 11 kilometri de la start am dat peste primul utilaj cu lamă și sistem de împrăștiat material anti-derapant, pe la jumătatea Pasajului Basarab.

La urcarea dinspre Cotroceni pasajul arăta ca un drum de munte către o pârtie de schi. Nicio urmă care să arate șoferilor că pe aici a trecut deszăpezirea pătimașă pe care o relata la TV Gabriela Firea.   


Un șofer Romprest umbla cu lama ridicată, pe Pasajul Basarab

Destinul a făcut ca șoferul utilajului Romprest întâlnit pe Pasajul Basarab să mimeze și el activitatea pentru care e plătit, exact ca primărița PSD. Sistemul de împrăștiat material anti-derapant nu împrăștia nimic și șoferul umbla cu lama mașinii ridicată.
Practic, utilajul era un vehicul ca oricare altul care îngroșa traficul din București. La coborârea de pe Pasajul Basarab am oprit mașina și am coborât, pentru a filma iar utilajul care mimează deszăpezirea. Când a observat că e filmat, șoferul a lăsat lama jos, făcând ceea ce trebuia să facă de la bun început.


E bine la Guvern: zeci de utilaje în fața Palatului Victoria

Cu totul altfel stăteau lucrurile în fața PalatuluI Victoria, unde era plin de utilaje în jurul orei 8.30. Nu știm dacă prim-ministrul PSD Sorin Grindeanu ajunsese la birou și putea să vadă de la fereastră cât de bine decurge deszăpezirea Gabrielei Firea.  Știm că exact când am început să filmăm aici s-a agitat un domn să dea ordine șoferilor să plece imediat pe traseu.

Un domn care a devenit brusc foarte arțăgos când a fost întrebat de ce nu sunt aceste utilaje prin oraș, pe Bulevardul Maniu de exemplu, unde se circulase mai devreme ca la munte. Omul a avut curiozități ciudate pentru ora aceea, care implică băuturi alcoolice,  după ce a spus că se făcea schimbul de șoferi și de aceea între 7.00 și 8.00 nu am văzut utilaje pe traseul filmat.
Cetățeanul arțăgos a împrăștiat utilajele pe toate blevardele care curg din Piața Victoriei și apoi a dispărut în perdeaua din fulgi de omăt.

Utilajele au dispărut și ele din peisaj, astfel încât în ultima parte a traseului filmat, între Piața Aviatorilor și Casa Presei nu le-am mai văzut. Am găsit la finalul traseului două utilaje care staționau în sensul giratoriu din Piața Presei Libere. Șoferul ne-a răspuns respectuos că a făcut schimb cu colegul din tura anterioară și că el va pleca pe traseul de ieșire din Bucrești către DN1.


VIDEO: Piața Presei Libere 

Comentarii

 • un roman

  07 ianuarie 2017 20:30

  se numeste Fake News, prosteala cu televizorul, televiziunile mainstremul servil Sistemului Corupt,Mafiot.

  raspunde comentariului
 • un roman

  07 ianuarie 2017 20:27

  nu-i bascula, cum e firea.

  raspunde comentariului
 • eco

  07 ianuarie 2017 11:34

  in primele 3 secunde dupa ce e luat la intrebari baragladina aia aumflata abia isi stapaneste agresivitatea,nu le place lipitorilor cand sunt luati la intrebari de ce stau,mai stau si la vrajeala cu cap de creta militianul,ca zapada se topeste singura si banu' le intra in buzunare,tara de hoti,cocalari,smenari cu cefe groase si burti umflate din banul public,adica al platitorilor de taxe si impozite

  raspunde comentariului
 • In Bucuresti ...

  07 ianuarie 2017 10:30

  ... treaba sta asa Vara-praf, mizerie si aer pestilential, Toamna-praf, mizerie si belti dupa fiecare ploaie, Iarna-zapada, gheata, polei, fleasca si mocirla inghetata, iar Primavara-putin verde amestecat cu nepasarea autoritatilor.Nimeni, niciodata nu va face ordine in cea mai urata capitala din UE pun si Sofia alaturi

  raspunde comentariului
 • Suciu emil

  06 ianuarie 2017 21:33

  Sunt de acord acest ordinar Liviu Dragnea sa se duca ******** in Coreea de Nord și să ne lase în pace este după părerea mea cel mai mare hot de după 89jos cu el și pe bună dreptate setea confiscată la fel jos și cu moldoveanca firea Gabriela care îi mănâncă din palma acestui pușcăriaș ordinar el mizează pe popor dar 18 la sută nu înseamnă tot poporul mai pușcăriașilor.

  raspunde comentariului
 • Suciu emil

  06 ianuarie 2017 21:33

  Sunt de acord acest ordinar Liviu Dragnea sa se duca ******** in Coreea de Nord și să ne lase în pace este după părerea mea cel mai mare hot de după 89jos cu el și pe bună dreptate setea confiscată la fel jos și cu moldoveanca firea Gabriela care îi mănâncă din palma acestui pușcăriaș ordinar el mizează pe popor dar 18 la sută nu înseamnă tot poporul mai pușcăriașilor.

  raspunde comentariului
 • Atena

  06 ianuarie 2017 19:07

  Ne-am saturat deja de voi pe la televiziuni. Bine fac tinerii ca nu urmaresc tv. Puneti mana la treaba si lasati propaganda.

  raspunde comentariului
 • dudu

  06 ianuarie 2017 17:22

  Ne-am intores in Epoca de AUR .Propaganda umple capul si burtile romanilor .

  raspunde comentariului
 • Mihaela Ungureanu

  06 ianuarie 2017 16:15

  RATB gratuit , ciuciu ,Municipalitatea anuntase ca, la data de 1 iunie, "gradul de finalizare al lucrarilor la Pasajul de la Piata Sudului este de 80" si ca proiectul "este in grafic pentru termenul limita de finalizare", stabilit la 30 iunie 2016.Stau la casa asa ca nu stiu cum merge termoficarea ,traficul a fost lejer doar de sabatori .700.000 de dolari aruncati pe un spectacol in aer liber , bani dati de pomana unui infractor ,manager de spital , omul de casa al sotului ,pus sef peste spitale ,luati bani de la investitii pentru situatiile de urgenta si dati pentru punerea in scena a piesei amicei care o sustinuse in campanie ,targul de craciun de la Universitate care seamana a organizare de santier ,circ ,intrari la Guita TV cu dezvaluiri ,victimizari ,circ. Circ in Consiliul General. Cam astea sunt relizatile madamei Fierea in aproape un an de mandat .

  raspunde comentariului
 • Puie Monta

  06 ianuarie 2017 15:43

  Famiglia de Primari lucreaza de zor la imaginea PSD. Esalonul pregatit de Voiculescu sa preia stafeta de la Dragnea ne prezinta stirile in maniera Adrian Nastase. Orice banalitate devine o stire pozitiva si o mareata realizare.

  raspunde comentariului
 • NARAMZOIU ROMICA

  06 ianuarie 2017 15:33

  PAI ACEASTA SORICIOAICA DE BIBLIOTECA DEA VARANULUI CE PUTEA SA INVETE DS LA ININTASII COMUNISTI DE DINAINTE DE 89 ... SI DUPA ,,,DUMINICA ORBULUI'' INCOA DECAT ACELASI METODE CA ALE LUI KIM JONG GHIL ........MAI LIPSEA SA DEA LA LOPATA CA BOC.....ANI BUNIO VOM JUCA IN FILMELE.....FERMA ANIMALELOR ..SI...PLANETA MAIMUTELOR.....

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design