REPORTAJ VIDEO. Cum s-au păcălit rău de tot bucureștenii care au ascultat de primărița PSD Gabriela Firea. Haosul din Capitală, filmat pe artere importante. Patinaj auto printre pietonii forțați să meargă pe carosabil

de Mălin Bot , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 08:30, 12 ianuarie 2017
REPORTAJ VIDEO. Cum s-au păcălit rău de tot bucureștenii care au ascultat de primărița PSD Gabriela Firea. Haosul din Capitală, filmat pe artere importante. Patinaj auto printre pietonii forțați să meargă pe carosabil

Cu noaptea în cap, Gabriela Firea a dat buzna în casele bucureștenilor, prin televiziunile de știri, pentru a se lăuda cu zecile de autobuze și tramvaie pe care le-a pus în circulație. ”Lăsați mașinile acasă, luați transportul în comun!”, a insistat Firea la 6 dimineața. Cei care au ascultat-o au trecut printr-o experiență de coșmar.

Bucureștenii s-au trezit cu zăpada de un metru în parcare și cu Firea la TV

Telespectatorii principalelor televiziuni de știri s-au trezit, la propriu, cu primarul PSD Gabriela Firea. De la ora 6.00, când sunt difuzat primele știri ale dimineții, Gabriela Firea a ținut să fie preznetă pentru a se lăuda iar că a organizat perfect serviciile publice pentru a face față zăpezii anunțate.


Pe aceeași temă.
Reportaj VIDEO. UPDATE: Zeci de utilaje stau in fața Guvernului. Gabriela Firea mimează prea zgomotos deszăpezirea. Ce nu se vede în propaganda TV a primăriței PSD | GALERIE FOTO

Supraaglomerare la metrou, din cauza zăpezilor care au pus stăpânire pe Capitală. Bucureștenii și-au lăsat mașinile acasă, să scape de traficul infernal, dar așteaptă minute în șir pe peron | FOTO + VIDEO

Așteptări infernale în stațiile de autobuz din Capitală. Bucureștenii stau la coadă, pe șosea, ca să prindă un loc în autobuz, în timp ce stațiile de autobuz sunt îngropate sub nămeți | FOTO + VIDEO

 Bucureștenii fac slalom printre nămeți. Angajații Primăriei Capitalei refuză să explice cum se face deszăpezirea stațiilor de autobuz din București. Firea dă vina pe firmele de salubritate | FOTO + VIDEO


 

”Am suplimentat cu zeci de autobuze și tramvaie. Bucureștenii trebuie să lase mașinile acasă și să folosească transportul în comun”, a spus Gabriela Firea de mai multe ori pe postul TV a cărui vedetă a fost in trecut: Antena 3.

La un alt post de televiziune, Firea s-a lăudat că ar fi stat toată noaptea în ”comandamentul de iarnă”, pentru a convinge bucureștenii că totul e bine organizat și e mai bine să nu plece cu mașinile.


VIDEO 1. Străzile lataerale sunt cu zapadă ”ca la munte”. Cum se circula in Sectorul 6, la ora 8.15, în timp ce televiziunile și posturile de radio anunțau că e dezastru în stațiile de tramvai și autobuz
Propaganda de la TV și situația din stradă nu au nicio legătură


Unii au ascultat-o. Alții au igonorat-o și au decis să plece cu mașinile, numai că nu au putut să facă asta pentru că administrația Firea nu a reușit să deblocheze străzile laterale din marile cartiere de blocuri.

Cu o zăpadă până peste genunchi aproape peste tot printre blocuri, pentru zeci de mii de bucureșteni a fost imposibil să plece cu mașina la muncă, astfe încât au fost forțați să se îndrepte către stațiile de tramvai, de autobuz și troleibuz sau către metrou.


Nici drumul pe jos, până la cea mai apropiată stație a transportului în comun, nu a fost ușor pentru că nimeni nu putea să meargă pe trotuare. Nămeții care pe alocuri se ridicau până la înălțimea portierelor mașinilor blocau toate trotuarele, astfel încât singura soluție pentru pietoni a fost să o ia printre mașinile care abia circulau pe zăpada bătătorită.

După două două ore, în București era haos.


VIDEO 2: Gabriela Firea se laudă la Realitatea TV că totul e perfect pe liniile de transport în comun și prin oraș. Care era realitatea. Utilajele deszăpezeau pe un traseu RATB abia la 8.30 dimineața
Dezastrul din stațiile de tramvai și autobuz


Multe dintre liniile principale de tramvai, autobuz și troleibuz erau blocate. Stațiile erau blocare cu zăpadă și călătorii au fost nevoiți să aștepte direct pe carosabil. Cei mai mulți au așteptat degeaba.


Mii de bucureșteni au fost nevoiți să meargă pe jos distanțe foarte mari pentru că transportul în comun a înghețat la fel de bocnă ca aerul polar care ne-a adus valul de omăt.


EDITORIAL de același autor, pe aceeași temă:
PSD aplică deja modelul ceaușist: mascaradă ieftină, epurări politice și lichelism fără măsură
Mulți dintre ei erau, cu siguranță, printre cei care au decis dimineața devreme să o asculte pe Gabriela Firea și să lase mașina acasă pentru a merge cu transportul în comun organizat perfect de primarul PSD.  


Realitatea TV și Realitatea FM au trimis reporterii pe teren și relatau o situație scandaloasă. Linii de tramvai importante cum este 41 sau 32 erau complet blocate. Călătorii povesteau, în direct, cum sunt nevoiți să plece pe jos pentru a ajunge la muncă.

Căldurică în mașini, dar nici șoferii nu au avut o dimineață ușoară

Șoferii care ascultau din mașini ce pățesc cei care au ascultat de Gabriela Firea nu era nici ei prea fericiți pentru că deszăpezirea cu care s-a lăudat dimineața primărița PSD era aceeași mizerie din fiecare an. Marile bulevarde erau pe jumătate curățate de zăpadă, pe unele dintre ele omătul fiind bătătorit și condiții de drum de munte. Altele erau curățate de zăpadă, dar nu se împrăștiase material antidepapant astfel încât roțile mașinilor derapau ca pe gheață.


VIDEO 3: Cum se circula pe marile bulevarde, în timp ce mii de bucureșteni erau forțați să meargă pe jos prin nămeți pentru că transportul în comun s-a blocat în București
Situația celor aflați la volan era și mai dificilă din cauza pietonilor care plecaseră cu miile din stațiile de transport în comun, mergând încolonați pe marginea primei benzi a marilor artere, pentru că trotuarele erau blocate cu zăpadă. Străduțele mici, pe care se putea circula cât de cât cu mașina erau trasformate în trotuare, astfel încât singura diferență între cei care mergeau pe jos și cei din mașini fiind că unii erau la căldurică. Toți circulau însă în pas de melc.


Imaginile filmate cu camera de bord în dimineața aceasta ilustrează diferența uriașă între propaganda pe care o face primărița PSD Gabriela Firea pe tema deszăpezirii și situația din stradă.


Imaginile au fost filmate pe un traseu care aproape taie orașul în două, de la intrarea în București de pe A1, până aproape de ieșirea din Băneasa, către DN 1.
VIDEO: Cum era situația cu o săptămână înainte, în București
Primarul Gabriela Firea a declarat că autoritățile au acționat corect și și-au făcut datoria monitorizând deszăpezirea din București. Ea mai afirmă că firmele de salubritate nu și-au făcut corect datoria de a curăța zăpada de pe străzi și trotuare. Citește aici declarația integrală a primarului general. 


 

 

Comentarii

 • Marius

  13 ianuarie 2017 10:02

  Vrajeli gazetaresti! Nu s-a luat nici ***** dupa madam Firea. Toti au lasat masinile pt ca dura mai mult de o ora sa le deszapezeasca...!

  raspunde comentariului
 • spectator

  13 ianuarie 2017 5:47

  Dragii me nu vă mai certați ! Românul din cele mai vechi timpuri a știut doar de bici. El nu a făcut absolut nimic din dragostea de a face ceva și de a fi mulțumit el însuși de ce a făcut. Sub cizma turcească am învățat numai rele de unde ni se și trage toate apucăturile de precupeți pe care le întâlnim astăzi la tot pasul.Trebuie să recunoaștem că nu suntem capabili a ne guverna singuri și de aceia avem nevoie de un bici interior sau exterior pe care să-l știm de frică.

  raspunde comentariului
 • Dan Nietzsche

  13 ianuarie 2017 5:32

  Vă ro să mă ajutațiDe ce i se spune primăriță și nu primăreasă iar la croitoreasă nu i se spune croitoriță. Care este logica lingvistică ?Vă mulțumesc !

  raspunde comentariului
 • Alice TP

  13 ianuarie 2017 1:40

  Zapada ca zapada...Ca nu e capabila ar trebui sa recunoasca dar ca si colegii ei de partid , nu vor recunoaste niciodata. Sint aici din nou si acum...sa vezi ce bine va fi- pentru ei, nu pentru voi cei care v-ati lsat mintiti sa ii realegeti."Problema "e ca acea "primara" si gaca vesela din jurul ei nu trebuie sa mai conduca si sa reprezinte Bucurestiul. Ar trebui sa plece. E destul de corupta si de patata. Ce caurta ea la alegeri PSD alturi de un Klughaft "is known for his success as chief strategist for Bayit Yehudi - unn partid fundamentalist zionist "but he also worked on a protest of reservists following the 2006 Second Lebanon War that helped bring the Right back to power "- -deci a schimbat guvern de stinga cu cel de dreapta, dar la romani a facut altfel... " Shaked has worked on campaigns of Prime Minister Benjamin Netanyahu and Shas chairman Arye Deri."-deci a lucrat- lucreaza cind e cazul in campanii electorale ale actualului Prim Ministru Netaniyahu.Si toti astia alaturi de PSD si acea primareata. au facut alegeri cistigatoare alaturi de startegii israelisti. Ce ziceti de asta sa se intimple in Europa de Vest sau in SUA?In SUA nu au fost aceste chestii si totusi...e inca scandal mare. Oare de ce nu a fost cind Clintoneasa s-a amestecat in penultimile alegeri ale lui Putin? A fost dovedit amestecul---dar nimeni nu s-a scandalizat ca acum.Scriu despre asta de mult, si nimeni nu reactioneaza- Oare de ce? " httpwww.jpost.com...Israeli-strategists-win-Romanian...",Contractorii -care vor fi platiti sau au fost deja , cu banii multi -de catre cine? Acesti contractori sint straini si nu aveau ce cauta in alegerile din Romania nu sint orice fel de oameni ci sinr cei ce au lucrat pentru schimbare de guven, si pentru campania electorala a lui Benjamin Netanyahu...Femeia asta in ie romaneasca se bucura alaturi de un evreu, aolo in evreimea lor, ca au pacalit pe romani si au cistigat alegerile pentru PSD. Presa locala din Jerusalem face comentarii gustoase- printre altele, ca PSDul nu va respecta promisiunile cai pentru asta trebuie cerut alt imprumut de la EU dar singura solutie ca PSD ul sa cistige era salarii, pensii, burse marite si taiere de taxe...Asa au facut si au cistigat. Un guvern nationalist care sa readuca in tara industria sau sa dezvolte afaceri manufacturieie in tara cu romani si folosind romanii.Profitul nu va trebui sa paraseasca tara si astfel Romania se va salva..Populatia nu trebuie sa se obisnuiasca cu o stare de sclavie controlata prin un welfare insuficient vietii dar care te face sa traiesti la un nivel de zombi- nici mort nici viu. Astea sint schimbarileback to national party care redevin o stare normala si in US-Trump, deci uitati zombismul lui Obama.Era bun pentru cei care nu stiau sa faca nimic dar voiau sa traiasca bine pe spatele celor ce munceau din greu. Nu e cazul Romanului...dar sa nu devina prin obisnuinta...a asistentei sociale.Un ajutoir de somaj bun---ae alta treaba, dar nu un welfare- asistenta sociala cit sa nu mori si nici cit sa nu traiestoi- asta nu e bine!Este Romania o tara ca Haiti, sau o alta republica bananiera unde altii vin si schimba guverne cum le place lor? PSD-Mineriada nu trebuia sa cistige. Oamenii mintiti sinrt cei mai greu de tinuti in friu atunci cind se vor intoarce si vor cere socoteala mincinosilor!.Si va veni si vremea asta.

  raspunde comentariului
 • Constantin

  12 ianuarie 2017 19:55

  Este cea mai proasta gestionare a une ierni adevarate in Bucuresti in ultima 100 de ani! Fiasco total! Lipsa de pregatire administrativa,lipsa totala de spirit gospodaresc,indolenta si lipsa totala de respect fata de locuitori! In schimb,mitocanie si fatarnicie cat cuprinde,mai ales atunci cand aduni oamenii saraci de prin propriile adaposturi sa le imparti un polonic de ciorba la Gara de Nord,numai pentru imagine si PR.

  raspunde comentariului
 • nic

  12 ianuarie 2017 4:53

  Eh, duamna era ocupata sa isi faca imagine cu ceaiul si mancarea la cei pe care i-a scos din centre ca sa mearga sa le-o dea chiar ea cu manuta ei, parca treaba ei era sa coordoneze deszapezirea si nu sa faca pe "zana" care da mancare si ceai cald, sunt destui voluntari pt asta... cati or fi inghitind porcaria asta? A avut 7 luni sa se pregateasca dar a "uitat" sa aranjeze scosul zapezii afara din Bucuresti, asa au aruncat zapada dintr-o parte in alta, halal organizare!!

  raspunde comentariului
 • ilidia

  11 ianuarie 2017 22:21

  "Replica" de care te legi este corecta, rusinea e a ta ca bati campii...ca sa te afli intreaba ca tot pazesti o scoala goala. Cam asta s-ar putea sa-ti fie slujba la scoala...

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  11 ianuarie 2017 18:09

  Ma, Maline, chiar asa? Daca Gabriele nu era de la PSD era buna, dar asa nu este buna? Esti paranoic, tinere, nu PSD-ul a adus viscolul si probleme sint si in alte mari orase europene...Tot PSD-ul este vinovat ca sint probleme in Ungaria, in Serbia, in Polonia, in Bulgaria , in Turcia? pî.sî.Chiar crezi ca daca era primar Nicsor Dan nu ningea in Bucuresti sau ca el ar fi topit zapada instantaneu?Amestecind zapada cu politica faci o mocirla ideatica...chiar asa mult ai decazut?

  raspunde comentariului
  • ilidia

   11 ianuarie 2017 22:23

   Las-o jos ca macane. Nu cred ca merita sa -i iei apararea tatei asta, de care numai gura e...

   raspunde comentariului
 • surprinzator e ca la mertou nu era aglomeratie inainte de 7, dar boierii se scoala dupa 8!

  11 ianuarie 2017 15:02

  da, tramvaiele erau aprope blocate pe la 7, de pe la 5 probabil, circulau cu tramvaiplug antemergator - de ala cu perii - la razoare erau vro 5 tramvaie unul dupa altul, deoarede asteptau la STOP! politie nu era, nici tzipenie, la cismigiu unu blocase un fir in fata Mc mai bine de jumatate de ora si niciun plug nu venea la vale, desi le-am vazut opintindu-se la deal mergand in gashca, iar pe traseele secundare - nu pe arterele principale -, la care nu ajunge tot omu, fara a merge pe carosabil si prin zapada, fara efort, se erau putine mijloace pe traseu - parca mai putine decat in mod obisnuit... toate astea din cauza faptuluiu ca s-a pornit pe la 12, iar la 5 era deja totul inzapezit, prognoza pt b fiind cu estimari gresite in privinta cantitatii

  raspunde comentariului
 • Mandpv

  11 ianuarie 2017 14:45

  Mai taceti in **** mea din gura, cu -n metru de zapada cazut dintr -odata vreti sa iesiti cu pantofi cu toc! Eeeee, daca era primar betivul ala de orban, liberal pur sange, va invita la o vodka mica si uitati de ger!

  raspunde comentariului
 • Iarna lui Firea nu-i ca iarna lui Basescu

  11 ianuarie 2017 14:18

  Ar trebui demisi toti sefii justitiei, penalii s-au dovedit buni la furat nu la dezapezire.

  raspunde comentariului
 • Horea

  11 ianuarie 2017 14:09

  Trist, insa asa isi dau seama oamenii ca exista politicieni care doar dau din gura. Poate data viitoare se duc vor duce la vot, si-i vor vota pe altii.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design