5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRăzvan Sava, atac dur la Gabriela Firea. Inaugurarea Pasajului Piaţa Sudului, pe...

Răzvan Sava, atac dur la Gabriela Firea. Inaugurarea Pasajului Piaţa Sudului, pe răspunderea constructorului

Pentru că lucrările nu sunt gata nici acum, după nenumărate promisiuni, primarul Bucureştiului, Gabriela Firea, recurge la un artificiu pentru a mai potoli furia bucureştenilor din Berceni.

Ultima promisiune făcută de primarul general Gabriela Firea a fost aceea că Pasajul Piaţa Sudului va fi gata după Paşte. Sărbătorile Pascale au trecut, dar pasajul tot nu e gata, următorul termen avansat de constructor fiind octombrie 2017.

Acum, primarul a ieşit cu altă declaraţie pe această temă, respectiv că  i s-ar fi transmis că sâmbătă se va putea circula pe un fir de mers dus şi unul întors. „Mi s-a transmis, nu oficial, că sâmbătă se va putea relua circulaţia pe un fir de mers dus şi unul întors prin Pasajul Piaţa Sudului, dar având în vedere că legislaţia nu permite în acest moment să se realizeze recepţii parţiale, practic ar fi răspunderea constructorului pentru acest acces la Pasajul Piaţa Sudului pe un fir dus şi pe un fir întors. Dar nu ar fi rău, ar fi foarte bine. Noi aşteptăm finalizarea în integralitatea sa a acestui obiectiv”, a declarat Gabriela Firea. Edilul a somat, pentru a doua oară, consorţiul de firme care construiesc pasajul să accelereze ritmul lucrărilor, în caz contrar va fi reziliat contractul.

La rampă a ieşit şi preşedintele PNL Sector 4, Răzvan Sava, fost primar general interimar, care a atacat-o dur pe Gabriela Firea, reproşându-i “incompetența managerială, în calitatea de primar al Capitalei, pe tema pasajului de la Piața Sudului”.

Sava, care a fost primarul interimar al Bucureştiului după arestarea lui Sorin Oprescu până la alegerile locale de anul trecut, îi aminteşte edilului general că atunci când a părăsit funcţia a lăsat Pasajul Piaţa Sudului finalizat în proproţie de 80%. “După aproape un an de zile de când este primar general, doamna Gabi Pandele se mulțumește să constate aceeași lipsă de implicare, în repetate rânduri, a constructorului, tolerând bătaia de joc față de nervii și banii tuturor cetățenilor care sunt nevoiți să treacă sau să locuiască în zonă. Doamnă Pandele, treziți-vă! Renunțați la logica asta de campanie electorală. Nu mai sunteți candidat, când mergeați pe șantier și zbierați că pasajul nu se finalizează. Acum sunteți în poziția de a face, dar se pare că propriile dumneavoastră vorbe de acum un an vi s-au întors împotrivă. Știindu-vă femeie preacucernică vă amintesc că Dumnezeu nu doarme”, se arată în declaraţia de presă dată publicităţii de Răzvan Sava. 

Fostul edil intermar a declarat că Gabriel Firea a avansat, până acum, cel puțin şapte-opt termene pentru finalizarea lucrărilor, pe care nu le-a onorat. “Este clar că cineva profită de naivitatea dumneavoastră în materie de administrație și vă ia în derâdere.  Apropo, în luna iulie a anului trecut ați declarat că veți solicita un audit în privința acestui obiectiv de investiții. Care sunt concluziile acestui audit?”, se mai arată în comunicatul semnat de Răzvan Sava.

O soluţie legală, dar de avarie

Darea în folosinţă a unui obiectiv de infrastructură pe răspunderea constructorului este o soluţie legală, au declarat pentru România liberă specialişti în domeniu. Tot ei au subliniat însă faptul că este vorba de o soluţie de avarie, la care constructorii recurg atunci când au întârziat nepermis lucrarea.

  

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă