7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRATB si Metrorex suplimenteaza mijloacele de transport in comun in timpul summitului

RATB si Metrorex suplimenteaza mijloacele de transport in comun in timpul summitului

Bucurestenii vor avea la dispozitie mai multe autobuze, troleibuze si garnituri de metrou in zilele in care vor fi instituite restrictiile de trafic pentru Summit-ul NATO, informeaza Comandamentul National pentru Securitate al Summit-ului (CNSS), transmite Mediafax.

CNSS a cerut autoritatilor de transport public din Bucuresti sa aiba in vedere eventuala suplimentare a transportului pentru a usura deplasarea prin Capitala a cetatenilor.

Conducerile RATB si Metrorex au luat decizia de suplimentare a liniilor de transport si garniturilor de metrou pentru a inlesni deplasarea bucurestenilor in zilele in care sunt impuse anumite masuri de protectie si securitate, precizeaza sursa citata.

Conform aceleiasi surse, in zilele respective, RATB si Metrorex vor avea observatori in teren pentru a comunica dispeceratelor ce linii RATB si tronsoane de metrou trebuie suplimentate pentru a fi evitata aglomeratia.

Metrorex a introdus suplimentar in circulatie cinci garnituri de metrou, incepand de luni, la solicitarea SPP si cu aprobarea Ministerului Transporturilor, astfel ca intervalul de timp dintre trenuri va scadea cu aproximativ un minut.

"Metrorex a fost pregatit sa suplimenteze cu cinci trenuri de sambata, insa traficul nu a fost foarte aglomerat, fiind week-end, astfel ca nu a fost nevoie sa introducem cele cinci trenuri. Acestea au inceput sa circule de luni, astfel ca intervalul dintre trenuri va scadea cu aproximativ un minut", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul Metrorex, Gabriel Mocanu.

Mijloacelor de transport in comun din Bucuresti care traverseaza zonele de securitate instituite pe perioada summit-ului vor circula pe trasee modificate, a informat, saptamana trecuta, Comandamentul National pentru Securitate al Summit-ului NATO.

Astfel, troleibuzele liniilor 79 si 86 vor circula pe traseul de baza intre Bulevardul Basarabia, respectiv Stadionul National, si Scoala Iancului, apoi modificat in ambele sensuri pe Bulevardul Pache Protopopescu, Bulevardul Carol I, Bulevardul Regina Elisabeta (comun cu linia 85).

Linia 85 va functiona pe traseul de baza numai intre Baicului si Piata Pache Protopopescu, linia 90 – numai intre Stadionul National si Piata Pache Protopopescu, linia 91 – numai intre Valea Ialomitei si Piata Operei, linia 92 – numai intre Barajul Dunarii si Piata Pache Protopopescu.

Linia 61 va functiona pe traseul de baza numai intre Master SA si Piata Operei, linia 69 – pe traseul de baza numai intre Valea Argesului si Piata Operei, linia 70 – numai intre Bulevardul Basarabia si Piata Pache Protopopescu (Izvorul Rece).

Autobuzele liniilor 122, 137 si 268 vor circula pe trasee modificate pe sensul spre Piata Universitatii, de la intersectia strazii Stirbei Voda cu strada Luterana, prin strada Luterana, Piata Romana, Piata Universitatii, cu intoarcere prin Bulevardul Regina Elisabeta, apoi pe traseele actuale, iar celalalt sens nu se modifica.

De asemenea, liniile 126, 168, 226 si 368 vor functiona pe trasee modificate, de la intersectia strazii Stirbei Voda cu strada Luterana, prin strada Luterana, Piata Romana, apoi pe traseele de baza.

Linia 136 va functiona pe traseul de baza intre CET Vest Militari si intersectia Soseaua Pandurilor cu strada Dr. Rainer, prin strada Dr. Rainer, cu intoarcere la Podul Izvor prin Splaiul Independentei (malul stang), apoi pe traseul de ducere.

Linia 300 va functiona pe traseul de baza intre "Clabucet" si intersectia Bulevardului Ion Mihalache cu strada Buzesti (Piata Victoriei), apoi pe un traseul modificat prin strada Buzesti, Calea Grivitei, Piata Lahovari, apoi traseul de ducere.

Linia 301 va functiona pe sens Piata Romana, de la intersectia Sos. Bucuresti-Ploiesti/Bd. Aerogarii/Bd. Ion Ionescu de la Brad, prin Sos. Bucuresti-Ploiesti, Sos. Kiseleff, Bd. G-ral C-tin. Prezan, Calea Dorobantilor, apoi traseul actual.

Autobuzele liniei 335 vor circula pe senssul spre Aeroportul Baneasa, scurtat la Soseaua Bucuresti-Ploiesti, iar linia 381 va functiona pe un traseul de baza numai intre Piata Resita si Piata Romana.

Linia 385 va functiona pe traseul de baza intre Valea Oltului si intersectia Calea 13 Septembrie cu Soseaua Pandurilor, apoi modificat, in ambele sensuri, prin Soseaua Pandurilor, Splaiul Independentei, Podul Izvor, de unde isi va relua traseul de baza.

Linia 783 va functiona pe sensul spre Piata Unirii de la Piata Arcul de Triumf, prin Bulevardul Constantin Prezan, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Lascar Catargiu, Piata Victoriei, apoi traseul de baza.

Traseul liniei 783 din DN1 spre Aeroportul Otopeni se modifica prin breteaua pe unde in prezent ies autobuzele in DN1 spre Bucuresti.

Liniile 122, 137 si 268 vor functiona pe trasee modificate de la intersectia strazii Stirbei Voda cu strada Luterana, prin strada Luterana, Bulevardul Dacia si Piata Romana.

Autobuzele liniilor 336 si 601 vor circula pe trasee modificate de la Podul Operei, prin Splaiul Independentei, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Rosetti.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă