8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu Mazăre, audiat la DNA

Radu Mazăre, audiat la DNA

Fostul primar din Constanța, Radu Mazăre, este audiat la DNA, în dosarul său de corupție. Fostului edil i s-a adus la cunoștință că s-au administrat noi probe în dosar.

Radu Mazăre este în arest din 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru omul de afaceri Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.

Citește și: Sfârșitul unei epoci: Radu Mazăre

În perioada 2006 — 2009, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa două milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, ca să-i ajute să emită documentația de urbanism necesară dezvoltării unor mall-uri, pe care afaceriștii plănuiau să le deschidă în Constanța.

“Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008 — 2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. În același timp, între firma respectivă și primărie a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — circa 335 milioane de euro”, preciza DNA.

Astfel, între noiembrie 2006 și 2013, Mazăre a participat la încheierea a 13 contracte între Primăria Constanța și societatea controlată de el și de Strutinsky, în valoare totală de peste șase milioane lei.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă