Pura Vida, Vama Veche, nu mai există. Proprietarul oferise cazare gratuită protestatarilor din Piața Victoriei | Cea mai citită știre a săptămânii

de Cristian Hagi , 19 martie 2017 - stire actualizata la ora 13:14, 19 martie 2017
Pura Vida, Vama Veche, nu mai există. Proprietarul oferise cazare gratuită protestatarilor din Piața Victoriei | Cea mai citită știre a săptămânii

Barul și hostelul Pura Vida, din Vama Veche, nu mai există. Acum două zile, barul a fost spart și magaziile distruse.

”Proprietarul clădirii închiriate aici și pentru care am plătit 68.000 de euro în patru ani chirie și zeci de mii de euro investiți a făcut peste contractele noastre un contract cu alta firma, localnică. Au început să ne distrugă munca noastră. Deja au spart barul, ne-au distrus magaziile. Sunt infracțiuni de violare de domiciliu și de distrugere”, a scris, pe o rețea de socializare, Tudor Maxim, proprietarul afacerii. Acesta afirmă că poliția nu vrea să vină să constate că îi sunt distruse bunurile de către proprietar și de către noua firmă, pentru că ”ambii sunt localnici și nu ii atinge legea în Limanu și în Vama Veche”. ”E dureros să vezi munca de ani de zile distrusă și un loc la care ținem foarte mult. Asta e România?”, se întreabă el, retoric.

Contactat de România liberă, Tudor Maxim a spus avea contract legal până pe 31 decembrie 2019. Acesta spune că a făcut plângere la poliție. ”Au venit abia la al treilea apel, la insistențele noastre. Au râs de reprezentantul nostru. Nu au vrut să ne primească plângerea pentru distrugere și pentru ce se întâmplă acolo. Au spus că nu este de competența lor, să trimitem plângerea la Parchet”, a spus acesta. Singura plângere acceptată a fost pentru sechestrarea unei rulote de către proprietarul terenului, pentru plata unei facturi la apă care, spune Tudor Maxim, era oricum plătită. Acesta spune că proprietarul, Valentin Vlădescu, ar fi acționat la fel și în cazul altor spații pe care le-a închiriat. ”M-a sunat mai multă lume să îmi spună”, a afirmat el.

Întrebat dacă are vreo legătură ce s-a întâmplat cu faptul că a oferit cazare gratuită protestatarilor, Maxim infirmă. ”Nu sunt paranoic. Dacă aș avea dovezi, aș spune. Știu ă în Vama Veche este un primar PSD acum, dar știu că este de bună credință. Chiar dacă am susținut protestatarii împotriva PSD, nu sunt împotriva la ce se face de bună credință în țara aceasta, indiferent de cine este actorul”, spune el. Cel mai dureros rămâne pentru investitor faptul că a creat la Pura Vida un concept deosebit, inspirat din călătoriile în Asia, și îi este teamă că va fi folosit de către alții.

”Cei care au început să distrugă acolo vor să se folosească abuziv de acest concept unic în România. Am înțeles că vor să-l păstreze. Mi-e teamă că vor să se folosească și de marca noastră, care este înregistrată. Până obțin o hotărâre judecătorească, în trei ani, prejudiciul e foarte mare”, spune Maxim.

Valentin Vlădescu nu a dat curs solicitării noastre de a ne oferi un punct de vedere. 

Loading...

Comentarii

 • Goi

  19 martie 2017 17:00

  Cam periculos sa faci gesturi umanitare fara a sti decizia Curtii Constitutionale.

  raspunde comentariului
 • Constatare

  17 martie 2017 16:40

  Irina, Dan, Gogu, Sureanu Cosmin, mai multe nume pentru acelasi postac, certat cu cinstea si cu bunul simt!

  raspunde comentariului
 • Irina

  17 martie 2017 12:09

  Acum nu mai rezistati hoti evazionisti?

  raspunde comentariului
  • Atentie !!

   17 martie 2017 17:14

   Poate fi numit astfel si unul care nu a platit 7,5 milioane de euro statului, taxe pentru hotelul Turris, din Alexandria. Pentru edificare, pune la cautare istoricul hotelului!

   raspunde comentariului
 • Irina

  17 martie 2017 12:09

  Acum nu mai rezistati hoti evazionisti?

  raspunde comentariului
 • Dan

  17 martie 2017 12:08

  Niste evazionisti 'de dreapta' tipa acum cum sunt obisnuiti de la mitinguri.

  raspunde comentariului
  • La cine te referi??

   17 martie 2017 17:16

   Dupa tipete, se pare ca la cei ce protestau langa gardul Cotrocenilor, sau la mitingul de la Targoviste! Numai ca aceia nu erau DE DREAPTA, ci montati de psd.

   raspunde comentariului
 • gogu

  17 martie 2017 2:07

  **** mea, vor sa fure un concept pe care l-ai furat din asia??? hotul care striga hotii

  raspunde comentariului
 • Șureanu Cosmin

  16 martie 2017 22:13

  Tudor Maxim este doar un evazionist care a ocupat domeniul public la Vama Veche cu bodega lui de fumați și prăfuit.

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  15 martie 2017 13:23

  Inca un motiv ca PSD sa fie destructurat ca partid mafiot. Au fost lasati prea mult sa-si bata joc, iar acum mai mult ca oricand se vede cat sunt de mizerabili si periculosi.

  raspunde comentariului
 • Vali

  15 martie 2017 12:20

  neo-comunisti ... vor fi omorati.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  15 martie 2017 12:14

  Am apreciat articolul ca face publice aceste abuzuri ale mafiei securisto-comuniste. Asta este politia si justitia din Romania care apara hotii nu oamenii cinstiti. Rezist! Hotii la inchisoare, nu la guvernare! Se aude Livache si Compania?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design