12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPshiholog: Nu cred în varianta suicidului şi nici că Mădălina Manole avea...

Pshiholog: Nu cred în varianta suicidului şi nici că Mădălina Manole avea o depresie

Psihologul Mirela Zivari spune că nu crede în varianta suicidului în cazul Mădălinei Manole, şi nici în varianta unei depresii apărute după naştere. În schimb, ea atrage atenţia asupra sistemului medical de la noi care, din păcate, nu obligă la internare persoanele care au tentative de suicid.

 

“Este o diferenţă foarte mare între ceea ce Mădălina Manole spunea în interviul acordat în urmă cu două zile (că e foarte fericită că şi-a ţinut “puiul” în braţe) şi incidentul de astăzi. Mie îmi este foarte greu să cred în varianta suicidului. În plus, ceea ce s-a întâmplat nu arată faptul că ea era în pragul unei depresii majore”, a declarat Zivari, miercuri, la Realitatea TV.

Afirmaţia specialistului face referire la ipoteza emisă astăzi, potrivit căreia cântăreaţa ar fi suferit o depresie după naştere.

“Nu cred într-o depresie post-partum, pentru că ea ar fi apărut mult mai repede după naştere, şi nu tocmai acum”, explică psihologul Zivari.

Analizând conţinutul mesajului de adio pe care Mădălina Manole l-a lăsat familiei (“ştiu că toţi mă iubiţi, dar eu nu mă mai simt frumoasă”), psihologul vorbeşte despre o persoană indiferentă şi rece.

“Acesta este mesajul unui persoane indiferente şi reci – ştie că este iubită, dar ea nu se mai simte frumoasă”, precizează Zivari.

Făcând referire la tentativa de suicid a Mădălinei Manole, din 17 iunie, psihologul atrage atenţia încă o dată asupra faptului că o tentativă de suicid nu trebuie lăsată netratată. Sunt medici psihiatri care în aceste cazuri fac o radiografie a ultimelor săptămâni de viaţă ale persoanei în cauză.

“Dar, la noi, mai este o problemă mare. Sistemul medical nu obligă la internare persoana care are o tentativă suicidară. Trebuie ştiut că orice tentativă de suicid este o urgenţă medicală şi trebuie tratată ca atare. Plus că e nevoie de un medic psihiatru”, spune psihologul Mirela Zivari.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă