Protestatarii îi răspund lui Klaus Iohannis: Nu există lideri ai străzii

de Andra Dolana , 05 noiembrie 2015 - stire actualizata la ora 17:10, 05 noiembrie 2015
Protestatarii îi răspund lui Klaus Iohannis: Nu există lideri ai străzii

Principala comunitate pe Facebook pe care protestatarii își spun doleanțele, ”Corupția ucide”, a răspuns invitației lansate de președintele Klaus Iohannis de a veni la Cotroceni la negocieri pentru formarea unui nou guvern. Astfel, internauții au scris că nu există lideri ai străzii și că 70.000 de oameni nu o să încapă la Cotroceni. 

Soluția oamenilor este să trimită online președintelui Klaus Iohannis cerințele protestatarilor. 

Citește și: UPDATE. Iohannis se consultă cu partidele și protestatarii, pentru desemnarea noului premier. Au început discuțiile cu PNL

Oamenii au spus că invitația lui Klaus Iohannis este discriminatorie față de românii din diaspora și față de protestatarii din alte orașe ale țării. 

”Domnul președinte Iohannis invită vineri după-amiază la un dialog societatea civilă, cât și ceea ce se numește 'stradă'.  Ce nu știe domnul Iohannis este că nu există lideri ai străzi, iar 70.000 de oameni nu o să încăpem la Cotroceni. Considerăm că o astfel de întâlnire, cel puțin partea de a trimite reprezentați din stradă, ar produce un deserviciu protestelor, având posibilitatea să producă o scindare a pieței, pentru că de ce s-a dus X la întâlnire, de ce nu a mers și Y, mie nu îmi place de Z  Este o încercare de a ne obliga sa ne alegem "niște" lideri in decursul unei zi. De ce domnule Iohannis ? De fapt nu contează răspunsul, important este că nu picăm în acestă capcană. Apropo, este discriminatoriu față de oamenii care ies în zeci de orașe din toată România și diaspora. Cu ei cum facem?”, au scris protestatarii. 

Astfel, soluția oamenilor este să trimiă un sumar al părerilor și opțiunilor oamenilor care au ieșit în stradă. 

”De aceea, propunerea noastră este mult mai simplă.  O să trimitem ca și reprezentant un singur lucru.  Un laptop. Îîn acel laptop o să fie făcut un sumar al părerilor și opțiunilor noastre. Referitor la partidele politice lucrurile sunt simple. Nu dorim niciunul dintre partidele politice actuale, iar până noi o să ne organizăm, acest lucru o să necesite puțin timp. Pas cu Pas, vorba cuiva. Din punctul nostru de vedere miza acestei schimbări nu constă în a da jos o guvernare coruptă, doar că să fie înlocuită de PNL. Acest lucru nu o să îmbunătățească ceea ce se întâmplă acum. Toate partidele, aceeași mizerie”, au mai arătat internauții. 

Citește și: #Colectiv: O nouă mobilizare pe Facebook: Jos Patriarhul Daniel!

De asemenea, internauții au scris că vor un sistem nou, format din oameni apolitici și au respins ideea alegerilor anticipate. 

”Vrem un sistem nou, făcut de oameni din afara sferei politice actuale. În grupuri mici, în găști, cu prietenii și cu necunoscuții. E vremea în care facem mai mult decât un miting.  E vremea când construim structuri care să înlocuiască Structura. E vremea construcției a ceea ce ne dorim. Democrația. Nu e nimic de negociat.  Vrem o clasă politică nouă, vrem să fim luați în seamă nu doar la alegeri și nu doar când ieșim cu zecile de mii în stradă.  Și nu, nu e treabă lui Iohannis, nici a lui Blaga și nici a lui Dragnea. E treaba mea și-a ta.  Avem nevoie de timp și sprijin ca să clădim acest sistem. Nu vrem anticipate că să vă schimbați între voi!”, au mai scris oamenii. 

În final, protestatarii au conchis că este nevoie de schimbare. 

”Domnule președinte, orice prim-ministru pe care o să îl alegeți o să fie doar praf în ochi din punctul nostru de vedere, fiind vorba de o inversiune a protestelor din 2012. Atunci plecă PDL și ajungea USL la putere. Acum pleacă PSD că să vina PNL.  Vedeți voi, noi vrem schimbare. Nu circ ieftin.  Până atunci, colaborați cu noi, faceți legea electorală să fie cât mai echitabilă, astfel încât să nu mai discrimineze candidații independenți. 
Pragul pentru a candida trebuie redus, iar persoanele care candidează să aibă posibilitatea de a avea aceleași timp de emisie, să nu conteze status-ul social sau bugetul unei persoane pentru a ajunge cel mai cunoscut candidat”, au scris protestatarii pe Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că l-a numit pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, premier interimar, și a invitat societatea civilă la consultări, vineri, la Palatul Cotroceni. 

Comentarii

 • noi

  06 noiembrie 2015 8:08

  Este bine se se trimita online cerintele protestatarilor.Ele sunt cerintele milioanelor de romani care s-au saturat sa fie umiliti.Ma gandesc ca ar fi potrivit sa se trimita la Cotroceni macar depuse in fata palatuluitoate pancartele cu solicitarile noastre care au fost purtate de protestatari zilele acestea.Poate asa vor fi mai "vizibile"aceste solicitari ale noastre si vor fi luate in seama.

  raspunde comentariului
 • Vic

  06 noiembrie 2015 1:10

  Exceptional! tâmpitul asta jalnic de-si zice Alxv nu poate pricepe si isi imagineaza, in nimicnicia lui, ca e spiritual. Cand am vazut ultimatumul dat de Iohannis, in cea mai pura traditie comunista, m-am enervat si am inceput sa caut raspunsul pe masura - la o asa magarie - avand aceleasi argumente ca si cei care au raspuns nu conteaza cum, pentru ca oamenii schimba cu repeziciune ideile pe Facebook, cad de acord, se completeaza. Pana sa-mi vina mie ideea, vad ca ea - cea mai buna - s-a si nascut. Ma bucur ca nu s-au lasat aburiti. Incep sa am din nou o sparanta pentru tara asta.

  raspunde comentariului
 • Alxv

  05 noiembrie 2015 22:52

  Si cum vorbeau protestatarii astia? In cor sau pe rand? Zicea fiecare cate o litera?

  raspunde comentariului
 • auzi?

  05 noiembrie 2015 19:36

  si daca nu te supui mai johanis...atunci pleaca

  raspunde comentariului
 • Si totus,

  05 noiembrie 2015 17:43

  daca va vor constrange sa luati o hotarare politicianista, eu unul mai modest, as vedea o fereastra un guvern de specialisti romani ce lucreaza in lumea libera si civilizata. Daca inaintasii nostrii au adus un Carol I care sa extirpe coruptia balcanica, poate ca un guvern de "straini" ne va scoate la lumina. Doamne ajuta.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design