GALERIE FOTO&VIDEO: Protest la MAE pentru eliminarea pașapoartelor pentru Republica Moldova

de Andra Dolana, Bogdan Daradan , 15 martie 2015 - stire actualizata la ora 19:51, 15 martie 2015
UPDATE 18.10:  Un lanț uman, care a pornit din fața sediului Ministerului Afacerilor Externe al României și până la porțile Ambasadei Republicii Moldova, a fost format de mai multe persoane, care au cerut, astfel, eliminarea paşapoartelor la trecerea dintre cele două state, transmite Mediafax.

"Pașapoartele dublează frontiera dintre România și Republica Moldova. Nu le mai vrem și nu ne mai trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de țări și teritorii, iar pentru a ajunge la Chișinău să fim nevoiți să ne procurăm pașaport. Costurile morale și financiare ale acestei măsuri sunt prea mari", a spus, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, Mădălina Hrițuleac.

Conform sursei citate, la acţiune au participat câteva sute de persoane.

"Am prieteni mulți în România. Din cauză că nu își mai perfectează pașaport, ne vedem foarte rar, atunci când trec eu Prutul. Următorul pas corect și natural al autorităților de la Chișinău ar fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să permită cetățenilor României să treacă vama fără pașaport", a spus Oxana Iovu, originară din Ialoveni.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la Ministerul Afacerilor Externe al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, Tinerii Moldovei de la Chișinău au depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova.

----------

Peste 100 de oameni din București și Chișinău s-au adunat în faţa Ministerului Afacerilor Externe, pentru a cere autorităților să elimine pașapoartele la trecerea frontierei peste Prut, informează B1 TV. 

Demonstranţii au venit cu pancarte şi steaguri.  Oamenii susțin că vor să meargă în Republica Moldova fără pașapoarte, fără să fie întrebați de ce mearg acasă și fără a sta ore în șir la graniță doar pentru că sunt din Republica Moldova. 

Citește și: Asociațiile civice de la București și Chișinău cer eliminarea pașapoartelor pentru cetățenii României care călătoresc în Republica Moldova

Ei au protestat zeci de minute în fața ministerului Afacerilor Externe și au pornit apoi spre ambasada Republicii Moldova în România unde au format un lanț uman. 

Protestatarii au stat de vorbă și cu un reprezentant al ambasadei, care le-a promis că se va analiza cererea lor.

 

Consulul Republicii Moldova față în față cu mulțimea

 

Lanț uman din sute de oameni

 
 

Comentarii

 • Kasapu

  15 martie 2015 20:21

  R.Moldova are drumul ei european , acest drum este abia la inceput , vor trece ani pana se vor scoate pasapoartele intre Romania si Moldova si atunci va fi cand vor intra si ei in UE , singura posibilitate ar fi unirea R.Moldova cu tara mama Romania cum nu se vrea acest lucru de catre cetatenii Moldoveni de etnie rusa si pro rusii din randul moldovenilor aceasta unire nu se va realiza deci mai usor cu scoaterea pasapoartelor

  raspunde comentariului
 • Costy

  15 martie 2015 17:49

  Trimite textul VREAU SA MA CONVING ca acest anunt nu este spam ori teapa la adresa de email cmunteanu55gmail.comVei constata ca Te dorim intr-o echipa romaneasca de oameni supercurajosi si deschisi la minte, dornici sa invete lucruri noi si sa castige BANI LEGAL, muncind pe calculator la domiciliu, in baza unui proiect inedit si interesant pe plan national si mondial.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design