UPDATE: Protest în Capitală şi în Cluj-Napoca, în semn de solidaritate cu soţii Bodnariu, despărţiţi de autorităţile norvegiene de copiii lor

de Roxana Petre , 09 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 17:12, 09 ianuarie 2016
UPDATE: Protest în Capitală şi în Cluj-Napoca, în semn de solidaritate cu soţii Bodnariu, despărţiţi de autorităţile norvegiene de copiii lor

UPDATE 14.30: Peste 500 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, informează Mediafax.

Oamenii s-au adunat, sâmbătă, în jurul orei 13.00, pe Bulevardul Eroilor din municipiu, având bannere cu mesaje în limbile română şi engleză, precum "Norvegia, nu separa familia Bodnariu", "Susţinem familia Bodnariu", "Doar adevărul va întoarce copiii la părinţii lor", "Norvegia, este timpul să ne dai copiii înapoi", "Opriţi ca Barnevernet (Autoritatea de protecţie a copilului din Norvegia - n.r.) să ne fure copiii", "Barnevernet omoară copiii".

Potrivit organizatorului manifestării, Ioan Gârbovan, organizatorul manifestării, participanţii cer grăbirea anchetei sociale care are loc în Norvegia şi implicarea mai activă a autorităţilor române în soluţionarea acestui caz, astfel ca familia respectivă să fie reîntregită.

Mitingul este autorizat de Primăria Cluj-Napoca între orele 13.00 şi 15.00.

 

-----

Peste 1.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, în semn de protest faţă de decizia serviciilor sociale norvegiene de a separa cei cinci copii ai familiei Bodnariu, de părinţii lor, informează Mediafax.

Printre participanţii la protest este şi fratele lui Marius Bodnariu, Daniel, care este şi unul dintre organizatorii manifestaţiei, dar şi apropiaţi ai familiei, părinţi cu copii, tineri. De asemenea, la manifestaţie participau oameni din alte oraşe ale ţării - Suceava, Constanţa, Sibiu, Piatra Neamţ. Printre persoanele prezente la protest se număra şi fostul ministru de Externe Titus Corlăţean.

Oamenii aveau bannere cu mesajele: "Noi susţinem familia Bodnariu", "Norway, do not separate Bodnariu family" (Norvegia, nu separa familia Bodnariu), "Children belong at family" (Locul copiilor este la familie), "Români din toate ţările uniţi-vă. Vi se fură copiii!", "Stop the Barnevernet" (Opriți Barnevernet), "Mai bine mama săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia", "Domnule preşedinte Iohannis copiii răpiţi ai familiei Bodnariu sunt şi cetăţeni români!", "Isus a zis: lăsaţi copilaşii să vină la mine şi nu îi opriţi!", "Vi se pare că acesta este creştinism radical?".

Citeşte şi: Cazul familiei Bodnariu, discutată de conducerea MAE şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti

Daniel Bodnariu a susţinut că protestul se doreşte a fi o manifestare paşnică şi are menirea de a face publice lucrurile ce se petrec "într-o ţară aşa-zis civilizată". El a mai precizat că intervenţia Barnerevrnet ar fi fost abuzivă, în sensul că a desprins copiii de o familie unită, nonviolentă şi nonradicala. Totodată, Daniel Bodnariu a explicat că Barnerevrnet este o instituţie ce ar avea o autoritate chiar mai mare decat autorităţile judiciare, dar că fratele său şi familia acestuia au iniţiat în justiţie procedurile de reuperare a copiilor.

Proteste similare sunt anunţate sâmbătă, de la ora 13.00, şi la Constanţa şi Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, în cooperare cu românii din diaspora, cu cetăţeni şi organizaţii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, în ianuarie se vor organiza concomitent o serie de proteste similare în Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga şi Copenhaga.

Citeşte şi: Iniţiativă parlamentară pentru salvarea familiei Bodnariu din Norvegia

Protestul de sâmbătă a fost organizat de Daniel Bodnariu, în cooperare cu Alianţa Familiilor din România (AFR) şi cu sprijinul Comunitătii Evanghelice din România, şi se desfăşoară între orele 12.00 şi 14.30.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

 

Comentarii

 • https://www.youtube.com/watch?v=ieLIOBkMgAQ

  10 ianuarie 2016 23:16

  Nordicii înșiși recunosc că societățile lor "civilizate" creează situații asemănătoare de abuz instituțional împotriva individului și de instrumentalizare a copiilor.

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  10 ianuarie 2016 13:21

  tara noastra are poate mii de cazuri cu copii abandonati, traind pe strazi, traind in saracie si multe alte situatii de care aflam, accidental, din presa. n-am vazut demonstratii si pentru acesti nefericiti din romania....

  raspunde comentariului
 • protest de confirmare

  10 ianuarie 2016 6:01

  Protestatarii si parintii mai rau isi fac, sunt oameni fazi si unilaterali indoctrinati ce pare ca si-au abuzat religios copiii. In secolul XXI fiecare stat isi protejeaza viitorul.

  raspunde comentariului
 • Petru

  10 ianuarie 2016 0:54

  Mult stimati si iubiti compatrioti am gasit solutia. Propun ca intreaga familie a românului Marius Bodnariu, inginer IT, i a soiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, sa se intoarca in frumoasa si inegalbila noastra tara Romania !

  raspunde comentariului
 • ..

  09 ianuarie 2016 23:02

  norvegia este un experiment nazist, in spiritul noii ordini mondiale. un alt experiment social psihopat este politia americana care, in baza leosa, executa oameni pe strada. si in norvegia si in america, numarul victimelor acestor asazise autoritati, imputernicite cica de lege si statele respective, sunt de ordinul sutelor, poate miilor. o intrebare este asta va face ministerul de propaganda filme despre brutalitatile sisau crimele lor?intrebati-va mereu cine este seful. este cel despre care nu e voie sa se vorbeasca ori sa-i fie pusa autoritatea la indoiala. ia vedeti ce semne sunt interzise... ca fapt divers. chiar nu e de ras. e chiar nazismul social aflat in stadiul incipient, aplicat zonal-punctual - versiuni beta -, cel ce prefigureaza ce va veni. si va veni exact ceea ce e spus de mult.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 ianuarie 2016 20:01

  Norvegia are dreptate. Copii Romani sunt spalati pe creier la ora de religie si rezultatul se vede in innapoierea Romaniei. Norvegienii nu vor sa ajunga si ei in dezastrul Basist in care Romania se zbate deja. In unele cazuri cum s-a intamplat la manastirea Tanacu indoctrinarea a fost chiar mortala. Copiii familiei Bodnariu risca si ei sa fie ucisi de parintii fundamentalisti religiosi.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design