Proiectul pentru achiziționarea primului sistem de rachete Patriot ajunge luni la Senat

de Mihai Diac , 11 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:49, 11 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot va intra luni în ședința Biroului permanent al Senatului, a anunțat, sâmbătă, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, citat de Agerpres.

"Suntem deja în linie dreaptă, miercuri a fost aprobat în ședință de Guvern acest proiect de lege, luni intră în ședința Biroului permanent al Senatului și intră în procedură de urgență în Senat, sperăm ca cel mai târziu peste două săptămâni să avem aprobarea Senatului, să mergem în Camera Deputaților, sunt în pregătiri ca, de îndată ce proiectul de lege a fost aprobat de Parlamentul României, să putem să facem plata primului sistem Patriot, sistem care va deveni operațional cel mai probabil în 2019", a precizat sâmbătă Fifor, care a participat la o ceremonie ocazionată de Ziua Veteranilor.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul de lege privind achiziționarea primului sistem de rachete Patriot.

Conform Executivului, proiectul de lege se referă la achiziționarea, începând cu anul 2017, a șapte sisteme de rachete sol-aer Patriot — dintre care patru sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre — și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD fără TVA.

Comentarii

 • Kuminecăturile Gemene

  11 noiembrie 2017 20:30

  Ministrul Aplecării Naționale a anunțat că axa kurcubeului ecce în linie dreaptă iar parlamentul ecce la 90 de grade, decizia fiind deja aprobată de analiștii RL care dau necontenit cu vaselină de când Dr Kuru a primit scrisoarea anonimă de dragoste

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 noiembrie 2017 20:05

  f.Forta unui Stat este,Poporul,. Poporul,natia romana,dezbinat,slabit,sclavagizat

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design