22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorul Mircea Negulescu, cel care încerca să se apropie de Andreea Cosma,...

Procurorul Mircea Negulescu, cel care încerca să se apropie de Andreea Cosma, spune că a fugit de acasă

Procurorul Mircea Negulescu a declarat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că "a fugit de acasă" împreună cu familia, fiind bulversat de presiunea mediatică ce se exercită asupra lui, susținând și că a primit mesaje de amenințare de la ziariști, informează Agerpres.

"Aș avea multe de spus referitor la ce s-a întâmplat cu mine de un an de zile, de când sunt mediatizat doar pe anumite posturi, iar eu știu motivele acestei mediatizări. Persoane cercetate penal, direct sau prin interpuși, au acces la aceste posturi de televiziune și le controlează. Eu nu sunt urmărit penal, cercetat, reținut sau arestat. Ceea ce s-a întâmplat cu mine nu doresc niciunui magistrat. Mi-am luat soția și am plecat din Ploiești. Am plecat din casă și acolo am lăsat și două pisici, de care are cineva grijă. Sunt bulversat de ceea ce mi s-a întâmplat. Au stat carele de transmisie în fața blocului, îi întrebau pe vecini despre mine. Copilul meu nu are nicio vină că îl cheamă Negulescu. Am fugit de acasă, nu mai suport. Acum mă duc la Ploiești doar seara, să nu fiu văzut. Este o presiune media pe mine, cum nu îi doresc niciunui magistrat. Vă rog să mă scuzați că sunt foarte emoționat. Stau și încasez de la presă. Mi-am închis telefonul, pentru că am primit mesaje de amenințare de la ziariști: hai să ne întâlnim, să vorbim", a spus Negulescu, în sala de judecată.

Declarația a fost făcută în timpul procesului în care Mircea Negulescu solicită instanței supreme să anuleze decizia luată de CSM prin care a fost suspendat din funcția de procuror.

Avocatul lui Negulescu a afirmat că decizia CSM de suspendare a procurorului din funcție a fost ''nelegală și nedreaptă''.

"Hotărârea CSM de suspendare este nelegală. În perioada 17 — 28 februarie, Negulescu se afla în concediu, iar pe 17 februarie a primit un telefon că i s-a trimis un plic sigilat care conține o citație pentru a se prezenta la CSM. De conținutul plicului a luat la cunoștință abia la 1 martie, când a venit la birou și când decizia CSM era deja luată. Niciodată nu am văzut o decizie mai nedreaptă ca aceasta. I s-a încălcat dreptul la muncă și dreptul de a opta profesional", a mai spus avocatul.

Urmează ca Înalta Curte de Casație și Justiție să dea o soluție în acest caz.

Pe 28 februarie, Secția pentru procurori a CSM a decis suspendarea din funcție a procurorului Mircea Negulescu, transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. Decizia de suspendare a fost luată până la soluționarea definitivă a acțiunii disciplinare.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

Negulescu este unul dintre procurorii care au instrumentat la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă