12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialProcurorii români au anulat acuzațiile de evaziune fiscală împotriva directorului Lukoil

Procurorii români au anulat acuzațiile de evaziune fiscală împotriva directorului Lukoil

UPDATE 13,30:  Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Ploiești, Roxana Armășelu, a precizat, vineri, că ordonanța emisă la 3 noiembrie 2017 vizează un dosar disjuns din dosarul trimis inițial în judecată, informează Agerpres.

Roxana Armășelu a explicat că ordonanța Parchetului a dispus clasarea anumitor fapte de evaziune fiscală și spălare de bani, dar și disjungerea în vederea continuării cercetărilor față de aceleași părți pentru alte fapte de evaziune și spălare de bani.


Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a emis o ordonanță prin care a anulat acuzațiile de evaziune fiscală și de spălare de bani aduse diectorului general al companiei Petrotel – Lukoil, Andrey Bogdanov, a anunțat, vineri, un comunicat de presă al Lukoil. 

"Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Ploiești a emis o ordonanță prin care au fost anulate acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani aduse împotriva lui PETROTEL-LUKOIL S.A. și a directorului său general A.Y. Bogdanov în 2014", precizează comunicatul Lukoil.

Potrivit acestui comunicat, decizia Parchetului de la Ploiești a fost emisă la data de 3 noiembrie 2017.

În aprilie 2016, magistraţii Tribunalului Prahova au dispus începerea judecăţii în dosarul Lukoil, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Inculpaţii pentru care s-a dispus, la acel moment, începerea judecăţii erau Bogdanov Andrey Iurevici, Raţă Andrei, Duţu Dorel, Vointsev Alexey, Kuzina Olga, Dănulescu Dan şi SC Petrotel Lukoi SA Ploieşti.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești anunța la acel moment că Bogdanov Andrey Iurevici, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti, era acuzat de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi de spălare de bani.

La rândul lui, Raţă Andrei, cetăţean al Republicii Moldova, membru în Consiliul de Administraţie al S.C.Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti, era acuzat de săvârşirii infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi de spălare de bani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă