11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProcurorii pun sechestru pe casele lui Sârbu din străinătate

Procurorii pun sechestru pe casele lui Sârbu din străinătate

Procurorii anticorupţie au decis să pună sechestru pe două imobile ale lui Adrian Sârbu, unul în Paris şi altul în Praga, în dosarul Mediafax, informează B1 TV.

Omul de afaceri rămâne în arest, unde se află deja de mai bine de o lună, după ce Curtea de Apel i-a prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 30 de zile.  În dosarul Mediafax, fostul director Pro TV este suspectat de evaziune fiscală de peste 4 milioane de euro, spălare de bani şi instigare la delapidare.

Citeşte şi: UPDATE. Adrian Sârbu, ARESTAT preventiv, pentru spălare de bani și instigare la evaziune

Procurorii arată că Sârbu ar fi pus la cale un mecanism complex de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor către stat. Adrian Sârbu a încercat să dea vina pe angajați, în infracțiunile de evaziune fiscală de care este acuzat, au motivat judecătorii Curții de Apel București în arestarea sa.

Conform Parchetului ICCJ, SC Mediafax Group este acuzată de spălare de bani. Cele patru persoane sunt: Daniela Cozac, acuzată de complicitate la evaziune fiscală, Roxana Dorina Grigoruţă, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani, Sorin Nicolae Dinu şi Gheorghe Dragoş Chiş, ambii acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, proprietarul Mediafax Group a declarat, după ce a fost arestat, că anchetarea sa se face la dorinţa lui Ponta-Ghiţă pentru a distruge instituţiile media pe care le conduce. 

"Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic”, a spus omul de afaceri. 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă