Procurorii DIICOT au destructurat o grupare din Brăila care racola şi obliga tinere să se prostitueze în ţări europene

de Iulia Iancu , 25 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 22:50, 25 octombrie 2017
Procurorii DIICOT au destructurat o grupare din Brăila care racola şi obliga tinere să se prostitueze în ţări europene

Au fost puse în aplicare 110 mandate de aducere, miercuri, iar procurorii DIICOT au luat măsuri asigurătorii pe imobile, bani, autovehicule, bărci, conturi şi alte bunuri de valoare, după percheziţii la o grupare care racola tinere pentru prostituţie în ţări europene, potrivit Mediafax.

Procurorii DIICOT BT Brăila, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi - SCCO Brăila au efectuat, miercuri, 34 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, în judeţele Galaţi şi Dâmboviţa şi în localitatea Karlsruhe, din Germania, într-o cauză care vizeaază destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism si spălare de bani. Gruparea era coordonată de un nucleu constituit pe raza municipiului Brăila, însă faptele se consumau în state ale Uniunii Europene.

„Există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2012 un suspect, în calitate de lider (acţionând însă sub protecţia naşului său), împreună cu alţi 4 suspecţi, a constituit un grup infracţional organizat, specializat în obţinerea de foloase patrimoniale din exploatarea sexuală (uneori cu acordul tinerelor, ori prin constrângerea sau inducerea în eroare a acestora) a mai multor tinere pe teritoriile mai multor state europene (Austria, Elveţia, Germania, Belgia, Italia, Spania). La acest grup infracţional organizat au aderat în cursul anului 2013 şi alte persoane. S-a reţinut că membrii grupului au urmărit racolarea, transportul, cazarea şi exploatarea unor victime într-un interval cât mai mic de timp, fapt care le-a asigurat rapid obţinerea unor importante venituri materiale”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, supuse şa presiuni, ameninţări şi şantaj, tinerele racolate cedau şi „acceptau” practicarea prostituţiei, iar banii obţinuţi din această activitate erau folosiţi în cea mai mare parte de traficanţi.

În urma probelor administrate, procurorii DIICOT au stabilit că liderul grupului coordona activităţile externe de trafic de persoane/proxenetism, asigurând protecţia membrilor grupului, dându-le informaţii referitoare la locurile în care pot fi obţinute sume importante de bani şi la modul în care trebuia să le determine pe tinere să se prostitueze. Acesta primea în mod direct sau prin intermediul altor persoane o parte din banii obţinuţi de persoanele pe care le coordona sau cărora le asigura protecţia.

Procurorii mai arată că tinerele racolate şi exploatate sexual proveneau, cu precădere, din medii sociale sărace, din familii dezorganizate, fără venituri importante.

DIICOT arată că în urma percheziţiilor domiciliare vor fi puse în aplicare 110 mandate de aducere şi vor fi luate măsuri asigurătorii asupra unor imobile, sume de bani, autovehicule, mijloace de transport pe apă, conturi şi alte bunuri de valoare.

Acţiunea s-a efectuat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi, Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Dâmboviţa, poliţiştii de investigaţii criminale ai I.P.J. Brăila, luptători S.A.S. şi jandarmi.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Comentarii

 • un roman

  25 octombrie 2017 23:42

  de pe vremea lui Nea Nicu,razile,arestarile,show era cunoscut, incepea ziua recoltei,Sale multumeasca,la dumnezeu Tudose, cei de afara de grati,ei sa-l voteze,le face mutatia, b.d-ul,codul de vot de catunul,lui si traieste si-n viata de apoi,o sa-i pupe si mainile,picioarele si moasele fratii,mafiotii,interlopii si toti.....fraierii si prostii,cu cagule cu grade cu functii

  raspunde comentariului
 • un roman

  25 octombrie 2017 23:32

  fac show, vreau sa se dea in spectacol,inainte de Craciun,sa nu zica poporul,bozorul,ca-nu fac pe americaneste nimic,the Deep,deep state, Caracatita de stat,statul lor de drept,democratia,Dictocratia lor

  raspunde comentariului
 • un roman

  25 octombrie 2017 23:24

  iara desfasurari,de trupe, o sa-i vezi,vedeti cit de curind free, mai free, justitia,avocatii,procurorii,judecatorii,magistratii, balanta inclinata si oarba p.s daca vin dosare de la Bundes Amt,sa-l vad pe nea Tudose,careristul,judecatorul,marele specialist,cum,mai iese din tufa venetiana, din DW,Stern si oglinda, Bundesnachrichtendienst

  raspunde comentariului
 • un roman

  25 octombrie 2017 23:12

  un inteligent baiat ,zicea,hey friend, it big conection,intre gruaparile interlope and higth deep state

  raspunde comentariului
 • un roman

  25 octombrie 2017 23:07

  ALEX JONES SI MULTE CREIERE,LUMNATE,PEOPLES WITH OPEN MIND,EYES, VREAU SA ACOPERE PEDOPHILIA,PRIN 96-97, IN GARA DE NORD,ERAU MONITOARE,PREZENTAU FOTO, DATE DESPRE,MINORI DISPARUTI,DATI DISPARUTI,CRED CA IN CITE ORE MAI MULTE ZECI DE CAZURI,A DISPATUT TOTUL,MUSAMALIZAT,SRI,SERVICILE,ORGANELE M.I, PROCURATURA,NICI O BIENALA,LA FEL CSAT-ul, IT BIG GLOBALIST,CARDS OF GAME,,FROM THE TOP,THEY FALLOW DOWN

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design