10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProcurorii confirmă că incendiul de la azilul de bătrâni a izbucnit la...

Procurorii confirmă că incendiul de la azilul de bătrâni a izbucnit la o anexă a clădirii

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au confirmat că incendiul de la azilul de bătrâni "Sole" din sectorul 3 a pornit de la o anexă a imobilului, informează, miercuri, un comunicat al Parchetului citat de Agerpres.

"La data de 30 septembrie 2017, în jurul orei 06,00, la o anexă a imobilului situat la sediul unei societăți comerciale din sectorul 3, care desfășura activități de oferire a serviciilor sociale pentru persoane cu dizabilități, a izbucnit un incendiu care s-a extins și a cuprins întregul imobil în care se aflau cazați 20 de pacienți, dintre care unul a decedat, întrucât nu a putut fi evacuat de către pompieri în timp util", precizează comunicatul Parchetului.

Primele informații despre locul de unde a izbucnit incendiul au fost oferite de două infirmiere de azil, audiate săptămâna trecută la Poliția Capitalei.

"Am sunat la 112 și am scos ce s-a putut să se scoată pe picioare și restul cu pompierii. Ne-am pomenit și noi cu flacăra de la o anexă și atâta tot. Aveam o anexă, o magazie pur și simplu, unde țineam lucruri care nu mai erau de folos", a declarat atunci una dintre infirmiere.

Simona Tănase, administratorul azilului, a fost pusă miercuri sub învinuire de procurori pentru ucidere din culpă și distrugere din culpă. De asemenea, ea a fost plasată sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii susțin că Simona Tănase nu a respectat: dispozițiile legale privind obținerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale; parcurgerea celor două etape în vederea acreditării și licențierii furnizorilor de servicii sociale; obținerea autorizației de securitate la incendiu, conform prevederilor art.1 alin. 2 lit. a) și art. 30 alin.1 din Legea 307/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă