Printul Paul nu primeste padurea revendicata

de Dan Pricope , 29 iunie 2007
Judecatoria din Vatra Dornei a respins actiunea declansata de Printul Paul de Romania prin care cerea anularea unei decizii a Comisiei Judetene de Fond Funciar Suceava.
Decizia respectiva nu-i recunoaste printului dreptul de a revendica o suprafata de aproape 39.885,38 hectare de teren, majoritatea fiind acoperit cu vegetatie forestiera. Intreaga suprafata reprezinta fosta mosie regala Brosteni, care a apartinut Printului Nicolae al Romaniei. Hotararea instantei din Vatra Dornei este definitiva, dar nu si irevocabila, partile implicate avand drept la recurs in 15 zile de la comunicare.
Subprefectul judetului Suceava, Alexandru Baisanu, a reamintit faptul ca Printul Paul Philippe al Romaniei a solicitat, in baza Legii nr. 247/2005, restituirea mosiei, "in nume propriu, ca dobanditor al drepturilor succesorale ale Principelui Nicolae (....), in suprafata de 39.885,38 hectare, din care 34.000 de hectare sunt paduri". "Printul Paul Philippe al Romaniei nu este persoana indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 39.885,38 hectare deoarece cererea din septembrie 2005 a fost depusa de ASR Printul Paul Philippe al Romaniei in nume propriu, si nu in calitate de mandatar al tatalui sau, Mircea Grigorie al Romaniei (care la data respectiva era inca in viata – n.red.). In ceea ce priveste dovada vocatiei succesorale a solicitantului dupa autorul deposedat, consideram ca aceasta nu poate avea vocatie succesorala concreta‘‘, se mentioneaza in hotararea Comisiei judetene de fond funciar.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design