13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrințul Charles și-a încheiat vizita oficială de trei zile în România. Reprezentantul...

Prințul Charles și-a încheiat vizita oficială de trei zile în România. Reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii s-a plimbat prin Centrul Vechi și a asistat la un spectacol la Teatrul Național

UPDATE 17.18: Prințul Charles a încheiat, vineri, vizita oficială de trei zile în România. În aceste zile, el a avut întâlniri cu oficiali din țara noastră, cu reprezentanți ai unor instituții de cultură și organizații neguvernamentale.


UPDATE: Prințul Charles a sosit, vineri, la Teatrul Național București în cea de-a treia zi și ultima a vizitei oficiale în România. El a fost întâmpinat de directorul TNB, Ion Caramitru, și de directorul British Council România, Nigel Bellingham.


Prinţul de Wales a mers, vineri dimineaţa, timp de oră prin centrul istoric al Capitalei, însoţit de Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, care i-a făcut o scurtă prezentare a obiectivelor din Centrul Vechi. Astel, moştenitorul Coroanei britanice a vizitat Hanul lui Manuc, monument istoric, construit în 1806, Curtea Veche, bisericile Sf Anton şi Stavropoleos.

Moştenitorul coroanei britanice a urmărit un scurt spectacol alcătuit din fragmente ale unor piese din repertoriul TNB precum „Angajare de clovn” şi „Magic Naţional”.

 


Prințul Charles își încheie, vineri, vizita oficială de trei zile în România. Astfel, reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii va merge la Teatrul Național din București, un brand cultural național și unul dintre principalii generatori de imagine a României. Miercuri și joi, prințul de Walles a avut întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu, Patriarhul Daniel, principesa Margareta.

Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I. Tot miercuri, Prințul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

În cea de-a doua zi, joi, prințul Charles a vizitat Muzeul Satului „Dimitrie Gusti'', centrele Fundației FARA, Delta Văcărești, Patriarhia Română și s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu. Totodată, prințul Charles a fost primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta și a participat la o recepție oferită de Ambasada Regatului Unit.

Citiți aici cum au fost primele două zile ale vizitei prințului Charles în România:


 

FOTO. Prințul Charles, decorat de șeful statului cu „Steaua României" în grad de Mare Cruce, în semn de prețuire pentru promovarea imaginii României în lume. Cei doi au discutat despre aprofundarea relațiilor bilaterale între cele două state. Iohannis: Este un prieten apropiat al țării 

Moștenitorul Coroanei Britanice, Prințul de Wales, efectuează, la sfârșitul lunii martie, o vizită în România, unde va sta trei zile. Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.



 UPDATE. Prințul de Wales a fost celebrat în cadrul unei recepții speciale la București. Printre invitați s-au aflat Laura Codruța Koveși, Sorin Grindeanu sau Dan Mihalache | FOTO + VIDEO 

Prințul Charles s-a întâlnit, în a doua zi a vizitei sale oficiale în România, cu premierul Sorin Grindeanu, Patriarhul Daniel. Totodată în cursul zilei de joi va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta. Reprezentantul Casei Regale a vizitat și Muzeul Satului și Delta Văcărești.


 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă