14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul unei comune din Dâmboviţa, arestat pentru delapidare

Primarul unei comune din Dâmboviţa, arestat pentru delapidare

Primarul comunei Butimanu, Marin Dragnea, şi alte trei angajate, au fost reţinuţi, luni, pentru abuz, delapidare şi fals. Prejudiciul se ridică la 885.000 lei, informează Mediafax. 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2014, o parte angajaţii Primăriei Butimanu ar fi făcut în mod direct plăţi aferente unor cheltuieli, "sustrăgându-se astfel de la verificările privind respectarea limitelor creditelor bugetare deschise şi repartizate, precum şi a destinaţiei acestora”. 

Astfel, anchetatorii au indicii conform cărora din primăria Butimanu ar fi fost efectuate plăţi în valoare de 589.157 lei către doi agenţi economici, pentru lucrări neexecutate sau datorii fictive. Totodată, angajaţii administraţiei locale nu au aplicat măsuri de executare silită pentru colectarea unor creanţe fiscale, în valoare de 117 923 lei.

De asemenea, în perioada 2012-2014, una dintre angajatele primăriei ar fi încredinţat fără drept şi în mod repetat 115.804 lei din bugetul administraţiei locale unei alte femei care şi-ar fi însuşit ilegal această sumă.

Cei patru au fost reţinuţi, luni, alături de alţi doi reprezentanţi ai unor firme care, în ultimii ani, au avut contracte cu primăria Butimanu. 

Judecătorii urmează să decidă, marţi, dacă acceptă propunerea anchetatorilor de arestare a primarului, a celor trei funcţionare şi a celor doi oameni de afaceri care au avut contractele cu Primăria Butimanu.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă