17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul Iașiului, Mihai Chirica, recunoaște: contramanifestația de la Palatul Cotroceni este organizată...

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, recunoaște: contramanifestația de la Palatul Cotroceni este organizată de PSD

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a recunoscut duminică, într-un interviu la Digi 24, că mitingurile de la Palatul Cotroceni nu sunt spontane, ci sunt organizate de PSD.

Întrebat dacă acele contramanifestaţii de la Palatul Cotroceni sunt organizată de PSD, Chirica a răspuns afirmativ: "Cred că da. Aşa cum şi în partea cealaltă au fost oameni din alte partide politice".

Primarul Iașiului, care este și vicepreședinte al PSD la nivel național, a declarat că "este nevoie de un alt leadership şi de o schimbare în managementul politic" în ceea ce priveşte PSD, fiind de părere că Liviu Dragnea a spus în pericol partidul. "Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai e valabilă în această fază a democraţiei româneşti", a subliniat Chirica, punctând că "e nevoie de o schimbare de atitudine" şi de comunicare.

Mihai Chirica s-a declarat din nou nemulţumit de modul în care Liviu Dragnea conduce PSD. "Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut (…) E nevoie de un alt leadership şi de o schimbare în managementul politic (…) E nevoie de o schimbare de atitudine. Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai e valabilă în această fază a democraţiei româneşti", a spus edilul social-democrat.

Întrebat la ce se referă când spune "pumn de fier", Chirica a răspuns: "E nevoie de o comunicare. Nu toate faptele rele îi pot fi ataşate domnului Dragnea în condiţiile în care oamenii din jurul domnului Dragnea nu sunt de cea mai bună calitate".

El a fost chestionat și asupra faptului dacă consideră că ar fi necesară convocarea unui Congres extraordinar în care Liviu Dragnea să ceară un vot de încredere. Chirica a răspuns că "va fi necesar, dar nu acum". "Încă valul de emoţie e în stradă, încă nu avem un ministru al Justiţiei pus pe post, încă nu ştim care sunt consecinţele OUG 14", a mai spus vicepreşedintele PSD.

În ceea ce priveşte mesajul pe care i l-ar transmite preşedintelui PSD, dacă l-ar avea în faţă, Chirica a punctat că acesta ar fi unul "nuanţat". "În acest context, i-aş spune: domnule preşedinte, România e o Românie nouă, PSD e necesar că altfel dezechilibrăm scena politică. E nevoie de deschidere, de un nou leadership ataşat valorilor europene. Dacă riscăm să ne întoarcem în timp, riscăm să distrugem această formaţiune politică", a mai spus Chirica.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă