PressOne: Armata i-ar fi hrănit și îmbrăcat pe minerii care au „restabilit” ordinea în București, în 1990. Reacția lui Petre Roman

Un document pe care Ministerul Apărării Naționale (MApN) l-a declasificat luna trecută arată că, din dispoziţia Guvernului, Armata i-ar fi hrănit şi echipat pe minerii implicaţi în evenimentele din 13-15 iunie 1990.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 17:18

UPDATE 14.00: Reacția lui Petre Roman, după ce în spațiul public au apărut informații că Armata i-ar fi hrănit și îmbrăcat pe minerii care au „restabilit” ordinea în București, în 1990Un document pe care Ministerul Apărării Naționale (MApN) l-a declasificat luna trecută arată că, din dispoziţia Guvernului, Armata i-ar fi hrănit şi echipat pe minerii implicaţi în evenimentele din 13-15 iunie 1990, scrie PressOne.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o adresă pe care comandantul Serviciilor Armatei, general-maiorul Ioniță Botoș, i-ar fi solicitat, în 18 iunie 1990, prim-adjunctului ministrului Apărării Naționale, să aprobe „darea la scădere a unor cantități de alimente și obiecte de igienă oferite civililor care u participat la restabilirea ordini și liniștei în capitala țării, între 14 și 17 iunie 1990”.


Desecretizarea a fost făcută la cererea Parchetului General și anunţată în Monitorul Oficial. Documentul are 5 file şi a ajuns în posesia PressOne ca urmare a unei solicitări trimise MApN în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații publice.

„Potrivit dispozițiilor primite din partea Guvernului României în perioada 14-19 iunie 1990, Ministrul Apărării Naționale a asigurat hrănirea unor forțe civile ce au participat la restabilirea ordinei și liniștei în capitala țării. În acest scop, au fost distribuite și consumate cantitățile de produse specificate în Anexa nr. 1", consemnează comandantul Serviciilor Armatei.

Citiți textul integral aici.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...