13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele Iohannis a luat trenul până la Ploiești și spune că drumul...

Președintele Iohannis a luat trenul până la Ploiești și spune că drumul i s-a părut rezonabil

Președintele Klaus Iohannis a călătorit, miercuri, cu trenul de la București până la Ploiești, unde participă la dezbaterea intitulată "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", informează Agerpres.

Șeful statului a postat pe Facebook o fotografie din tren în care apare alături de consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu și Laurențiu Ștefan, precum și de alți angajați ai Administrației Prezidențiale.

"În drum spre Ploiești, pentru a discuta despre viitorul smart al orașelor din România", a scris Iohannis.

La coborârea din tren în Gara de Sud a Ploieștiului, Iohannis a fost întâmpinat de primarul municipiului, Adrian Dobre, șeful statului declarând că prin gestul său a vrut să dea un semnal despre nevoia de mobilitate.

"Am vrut să văd personal cum se circulă în ziua de astăzi cu trenul. (…) Prin faptul că am mers cu trenul, am vrut să dau un semnal despre nevoia de mobilitate. Toți vrem să avem o țară modernă, europeană, iar mobilitatea face parte din acest concept. Pe ruta București-Ploiești lucrurile funcționează rezonabil de bine, însă e nevoie de mult mai multă implicare din partea celor responsabili", a spus Iohannis. Acesta a precizat că a circulat la clasa I, iar biletul a costat aproximativ 26 de lei.

Pe drumul către mașina care l-a preluat pe șeful statului, acesta s-a oprit pentru a se fotografia cu câțiva cetățeni, o femeie aflată în gară aplaudând-ul și urându-i "Bun venit!".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă