9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Președintele Franței, Emmanuel Macron: Împreună cu Iohannis, pentru a găsi soluții...

VIDEO. Președintele Franței, Emmanuel Macron: Împreună cu Iohannis, pentru a găsi soluții comune

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris vineri, pe Twitter, despre întrevederea avută cu omologul său român, Klaus Iohannis, că discută cu acesta "pentru a găsi soluții comune".

Macron a precizat, în aceeași postare, că Europa trebuie să fie "puternică și nedivizată".

"Împreună cu @KlausIohannis pentru a găsi soluții comune. Europa trebuie să fie puternică și nedivizată"", a afirmat Macron, într-o postare care conține și imagini din primele momente ale întâlnirii celor doi șefi de stat, de vineri dimineața, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu omologul său francez, cu care a discutat inclusiv despre Schengen.

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună", a arătat Iohannis, citat de Agerpres.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă