23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPreşedintele Elveţiei vine într-o vizită oficială în România

Preşedintele Elveţiei vine într-o vizită oficială în România

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Micheline Calmy-Rey, efectuează joi şi vineri o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale dat publicităţii miercuri, cu ocazia vizitei în România a preşedintelui Elveţiei vor avea loc convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, urmate de o declaraţie de presă comună.

În luna mai, cu prilejul unor evenimente de celebrare a împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, Helene Budliger Artieda, secretar de stat la Departamentul Federal Elveţian al Afacerilor Externe, puncta, la Bucureşti, faptul că preşedintele elveţian va efectua o vizită în România.

Helene Budliger Artieda a mai subliniat, cu acel prilej, buna cooperare la nivel politic dintre cele două state, arătând că în ultimii 5 ani au fost 18 vizite la nivel de miniştri.

“Anul acesta vor avea loc de asemenea întâlniri importante. Preşedintele Confederaţiei, doamna Micheline Calmy-Rey, va face o vizită oficială în România la 30 iunie 2011, iar la sfârşitul anului consilierul federal responsabil pentru Justiţie şi Poliţie, doamna Simonetta Sommaruga, se va întâlni cu omologul român la Bucureşti”, a specificat oficialul elveţian.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă