Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a demisionat din PNL, după ce a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj. DNA: El ar fi primit sejururi la Monte Carlo şi Saint Moritz şi 10.000 de euro pentru partid

de Iulia Iancu , Roxana Petre , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 23:59, 17 februarie 2017
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a demisionat din PNL, după ce a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj. DNA: El ar fi primit sejururi la Monte Carlo şi Saint Moritz şi 10.000 de euro pentru partid

UPDATE 18.20: Direcția Națională Anticorupție (DNA) precizează, într-un comunicat de presă, că s-a început urmărirea penală a lui Marian Petrache, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și șantaj, în perioada în care era secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice.

Procurorii DNA îl acuză că, în cursul anului 2008, Marian Petrache, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei), în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale.

De asemenea, la solicitarea acestuia, martorul ar plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi, mai susțin procurorii DNA. Foloasele necuvenite ar fi fost obținute de Marian Petrache prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar

DNA îl mai acuză că, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-ar fi schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului. 
 


Unul dintre cei mai importanţi lideri PNL, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, este audiat, vineri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit surselor judiciare, Petrache ar avea calitatea de suspect. 

UPDATE 10.45: Marian Petrache este acuzat de șantaj și luare de mită. Este vizată perioada 2007-2008, când Marian Petrache este secretar de stat în Ministerul de Interne, condus de Cristian David.

"Acum nouă ani, primarul de la Jilava (n.r. primarul Adrian Mladin condamnat definitiv, în 2016, la cinci ani şi zece luni de închisoare) care şi-a schimbat buletinul , vezi Doamne s-a dus la prefect că îşi reface buletinul şi l-a rugat să nu-l demită. Sunt acuzat că l-am şantajat eu să nu spun că şi-a schimbat buletinul. Mi-a cumpărat o excursie la Monte Carlo. Nu am niciun motiv să mă tem. Eu sunt prieten cu toţi primarii, inclusiv cu cei de la PSD. Demisionez din funcţiile pe care le deţin în PNL, dar nu ca preşedinte al CJ. Am fost ales şi nu văd de ce să demisionez", a declarat Petrache la ieşirea din instituţie.

Preşedintele CJ Ilfov a declarat că Mladin şi-ar fi amintit că ar fi vrut să îl şantajeze, iar în schimbul tăcerii sale, Petrache ar fi primit o excursie în valoare de 2.800 de euro la Monte Carlo.

Reporter: Și ați fost atunci la Monte Carlo?

Marian Petrache: Am fost, dar în alte condiții, adică...

Reporter: V-a plătit el excursia?

Marian Petrache: Da, pentru că el mi-a cumpărat biletul prin ordin de făcut... prin ordin, deci nu așa...

Reporter: Din fonduri personale sau ale primăriei?

Marian Petrache: Ale... personale.

 

Comentarii

 • Dan

  17 februarie 2017 22:12

  Nu cumva esti ca Dragnea? Si daca, in necunostinta de cauza, cetatenii te-au ales?Esti urmarit de DNA si demisionezi? Dar nu demisionezi ca te-au ales cetatenii? Adica ai onoare dar n-ai onoare? Tu te uiti in oglinda?

  raspunde comentariului
 • huuuoooo

  17 februarie 2017 16:44

  jegel-liberel de culoare ka.ka.nie ca si partidul de ambuscati nerusinati ... ce mai vindem, cavaleri de pripas ???

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design