Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, despre mafia alimentelor contrafăcute: Presiunea din partea unor afaceriști români este atât de mare încât am ajuns să consumăm produse care conțin soluții de deszăpezire

de Iulia Iancu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 19:32, 13 august 2017
Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, despre mafia alimentelor contrafăcute: Presiunea din partea unor afaceriști români este atât de mare încât am ajuns să consumăm produse care conțin soluții de deszăpezire

Președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu, atrage atenția, în emisiunea X-PRESS, moderată de directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, asupra mafiei alimentelor contrafăcute. Studiul de caz asupra căruia s-a oprit șeful APC este  specialitatea "brânza bulgărească", un produs care, potrivit acestuia, conține ingrediente periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

"O lege dată în 2016 privind obligativitatea afișării ingredientelor de origine naturală pe eticheta alimentelor a fost modificată în 2017 astfel încât să nu mai avem acces la aceste informații", a atras atenția Costel Stanciu. 

Redactorul-șef al ziarului România Liberă, Răzvan Chiruță, a declarat că "în România, legile se schimbă într-un ritm atât de rapid încât nici specialiștii nu mai pot ține pasul. Acest subiect este vechi de doi - trei ani. Un specialist din Buzău ne-a explicat, în urmă cu mai mult timp, că acest produs, brânza bulgărească, este periculos", a declarat Răzvan Chiruță, redactor-șef RL. "E uimitor că astfel de situații au loc în București. Nu vreau să îmi imaginez ce dezastru este în mediul rural. E foarte simplu să falsifici etichetele, Protecția Consumatorilor inspectează etichetele, dar nu testează și produsele", a mai adăugat jurnalistul. 

Întrebat cum de s-a ajuns în această situație scandaloasă, președintele APC a afirmat că "presiunea din partea unor afaceriști este atât de mare încât am ajuns în această situație".

Comentarii

 • Sandu

  16 august 2017 19:05

  Acest Stanciu face pe prostul ! El nu stie ,nu cunoaste ! Povesti!! Aceasta specialitate este importata de 15 ani in Romania de catre 20 de firme nu Una ! Mai mult este prezenta in toate hipermarketurile sub diverse denumiri ! Ei au voie?? Akadia de la Macromex are lapte ?? Ca e tot specialitate ! Thassos din hipermarket are lapte ?? NU ! Orcan bate campii, diaconescu 2!

  raspunde comentariului
 • john

  16 august 2017 18:50

  Cine permite importul acestor produse ?? Nu AUTORITATILE ?.? Dar producerea lor in Romania ? Tot AUTORITATILE ? Fantastic !!! Ce greu este !

  raspunde comentariului
 • Ion

  13 august 2017 22:10

  Din fericire pentru escroci OPC nu poate substitui SRI si DSP.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design