20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPreședintele APIMONDIA trage un semnal de alarmă: Un sfert din mierea de...

Președintele APIMONDIA trage un semnal de alarmă: Un sfert din mierea de pe piața internațională este falsificată

Potrivit spuselui președintelui Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori – APIMONDIA, Philip McCabe, un sfer din mierea de pe piața internațională este falsificată, transmite Agerpres.

"Este o problemă foarte mare. Din păcate, trebuie să spunem că, la ora actuală, ceea ce constatăm este că 20 — 25% din piața internațională a mierii are miere falsificată", a afirmat președintele APIMONDIA.

Philip McCabe a spus că unele companii își hrănesc albinele și folosesc, pentru a fabrica mierea, de fapt, zahăr din trestie de zahăr, tot felul de arome, de coloranți și fac astfel siropuri. "Din fericire, ambalatorii de miere cunosc și dispun de toată tehnologia de identificare a acestor falsificări și se mai poate preveni acest lucru. De fapt, secretul unei mieri bune este mierea locală", a afirmat președintele APIMONDIA.

McCabe s-a arătat încântat de tehnologia care se aplică pentru testarea mierii la un procesator din Blaj, el exprimându-și speranța ca peste tot să se întâmple acest lucru.

El a spus că o miere de aclitate ar trebui să aibă neapărat polen, iar mierea Manuka, una dintre cele mai cunoscute în întreaga lume, este falsificată foarte des.

"Aș vrea să vă vorbesc și de mierea de Manuka. (…). Din păcate, producția reală de miere de Manuka în Noua Zeelandă nu depășește 1.700 de tone. În ciuda acestui fapt, în Marea Britanie se vând cel puțin sub această etichetă 1.900 de tone de miere de Manuka, iar în lumea întreagă peste 10.000 de tone", a declarat McCabe.

Potrivit acestuia, diferența este, de fapt, un amestec. "Iei doar un butoi cu Manuka și vreo 40 de altele și le amesteci și ai un pic de Manuka în ea, dar nu e vorba de miere de Manuka. Este o mare problemă", a susținut Philip McCabe.

Președintele APIMONDIA recomandă ca atunci când se dorește să se consume o miere adevărată să se cumpere de la procesatori de genul celui din Blaj și de la cei care participă la târguri cum este "Sărbătoarea mierii".

Peste 10.000 de vizitatori sunt așteptați sâmbătă și duminică la Blaj la cel mai mare târg apicol din România, unde participă 150 de expozanți din 20 de țări.

 

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă