9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPreoții greco-catolici din România au adoptat un ghid anticorupție

Preoții greco-catolici din România au adoptat un ghid anticorupție

Episcopii greco-catolici întruniți timp de trei zile la Blaj, în sinod, au adoptat un ghid de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, reflectând, de asemenea, asupra formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun, informează Agerpres.

''În cadrul lucrărilor sinodale a fost adoptat Ghidul de conduită anticorupție pentru personalul din cadrul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, și s-a reflectat asupra formulării unui Directoriu pentru protecția minorilor, în conformitate cu cerințele Sfântului Scaun. Alte teme abordate au fost legate de pregătirile pentru celebrarea centenarului Unirii de la 1918, proiectul unui nou Evangheliar, cauza de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist aflată în faza de definitivare, chestiuni ecumenice, precum și situația comunităților greco-catolice în diaspora'', se menționează într-un comunicat postat duminică pe site-ul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Sinodul îi reunește pe toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România și din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara și toamna.

Sesiunea de toamnă s-a desfășurat la Blaj între 28 și 30 septembrie, la lucrări fiind prezenți și Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, și Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

Cu acest prilej, au fost organizate o expoziție și o sesiune de comunicări în cadrul Muzeului Arhiepiscopiei Majore.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în perioada 2-4 mai 2018, tot la Blaj, la sediul Arhiepiscopului Major.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă