Premierul Tudose s-a întâlnit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm. Marile companii americane sunt interesate de România

de Mihai Diac , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 15:58, 08 august 2017
Hans Klemm

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, marți, cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, au declarat surse guvernamentale citate de Agerpres.

Întâlnirea a fost sub forma unui dejun de lucru.

Cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte, printre care angajamentul privind alocarea de către România a 2% din PIB pentru Apărare, rolul României în flancul estic al NATO, interesul sporit al marilor companii americane pentru țara noastră și situația din Republica Moldova.

Întâlnirea de marți are loc după ce, săptămâna trecută, Guvernul anunțase că România va cumpăra din SUA elicoptere de atac produse de firma Bell Helicopter și că, eventual, Bell Helicopter va face investiții în economia românească.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, anunțase imediat după aceea că se va forma o societate mixtă, româno-americană, care va permite și transferul de tehnologie către România.


Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a justificat, joi, această decizie motivând că România are un parteneriat strategic cu Statele Unite, pe care trebuie să-l respecte și în privința achizițiilor militare.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design