Premierul Tudose explică de ce i-a cerut demisia ministrului Apărării

de Mihai Diac , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 20:43, 05 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Premierul Mihai Tudose le-a recomandat, marți, tuturor oficialilor, mai ales celor din ''ministerele de forță, care țin de siguranța națională'', să nu mai folosească mesaje care nu sunt adevărate.

Întrebat la Antena 3 cum răspunde acuzațiilor că, pe lângă situația de la MApN, ar fi probleme financiare și la MAI, șeful Executivului a răspuns: "Eu recomand la toată lumea, mai ales la aceste ministere de forță, care țin de siguranța națională, să nu mai folosească acest gen de mesaje, nu numai prin faptul că nu sunt adevărate, dar nu putem avea un stat puternic și să funcționăm ca un stat cu asemenea gen de mesaje. (...) Dacă cineva continuă să se joace cu acest gen de mesaje va trebui să mai și răspundă din când în când, fiindcă este vorba despre ce înseamnă imaginea României, stabilitatea României".

Totodată, el a explicat de ce i-a cerut lui Adrian Țuțuianu să plece din funcția de ministru al Apărării.

"Fiindcă din nimic, dintr-o stare foarte stabilă, cu o Armată aflată pe drumul cel bun, cu tot ceea ce înseamnă Parteneriat Strategic pe NATO, cu noua concepția europeană de apărare comună, ne-am trezit pe site-ul Ministerului Apărării cu un comunicat, cu un fel de telegramă publică, (...) în care se spunea că nu mai sunt bani — ceea ce este o enormitate—, că nu sunt bani de salarii la Armată. (...) Așa ceva nu se face. (...) Eu mă întreb cam ce spuneau partenerii externi, când văd că o armată aliată este în postura de a nu-și primi banii. (...) Nu avem nicio problemă", a arătat Tudose.

Șeful Guvernului a explicat și de la ce a plecat "nebunia" în privința plății salariilor militare.

"Ministerul de Finanțe a spus că acolo ceva se întâmplă greșit. Acea alocație de hrană pe care o primesc militarii nu este normal și corect să se dea în prima jumătate a lunii pentru toată luna, că este o plată în avans, și recomandarea Ministerului de Finanțe este ca acea plată să se dea la sfârșitul lunii. Și de aici încolo unii au înțeles altceva", a mai spus Tudose.

Totodată, el a reiterat faptul că nu sunt probleme la bugetul de stat, precizând că Guvernul urmează să facă o rectificare pozitivă.

"Nu este nicio problemă. Mai mult, într-o săptămână — maxim două vom avea prima rectificare bugetară din acest an și va fi pozitivă", a mai afirmat Tudose.

Comentarii

 • Emil Aluas

  06 septembrie 2017 7:13

  As vrea ca armata natiunii romane sa fie impecabila financiar, profesional, etic. Sper ca prim-ministru sa aiba dreptate. Emil Aluas, Activist Politic, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta. Blog emilaluas.blogspot.com

  raspunde comentariului
 • Ion

  06 septembrie 2017 0:39

  Iarta-l, n-a fost atent.

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  05 septembrie 2017 20:59

  -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.-Oferim sanse reale de avansare in cariera!-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Programul de lucru este flexibil.-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email paraschiv_ghrghyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design