Premierul Republicii Moldova: Chișinăul va insista pe retragerea necondiționată a trupelor ruse din Transnistria

de Rl online , 11 februarie 2017 - stire actualizata la ora 11:12, 11 februarie 2017
Premierul Republicii Moldova: Chișinăul va insista pe retragerea necondiționată a trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova va depune eforturi consecvente pentru retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene, a declarat premierul moldovean Pavel Filip într-un interviu pentru agenția Ukrinform, informează sâmbătă Radio Chișinău citat de Agerpres.

Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova va continua să insiste asupra transformării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă sub mandat internațional.

Premierul moldovean a subliniat că prezența trupelor străine pe teritoriul Republicii Modova contravine Constituției Republicii Moldova.

"Este la fel de important și Acordul privind retragerea trupelor și munițiilor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, care a fost semnat încă în 1999, la summitul OSCE de la Istanbul, și care până acum nu a fost îndeplinit", a precizat Pavel Filip potrivit Agerpres.

Premierul Republicii Moldova a făcut aceste declarații în contextul vizitei pe care o va întreprinde în 13 februarie la Kiev. În cadrul acestei vizite vor fi discutate, între altele, probleme ce țin de conflictul transnistrean și de relațiile comerciale moldo-ucrainene.

Comentarii

 • Müller

  11 februarie 2017 13:14

  Cum o să-l alunge pe Putin premierul unui popr amărât, de 7 milioane de oameni, când nu reușește președintele unei ditamai țări de 40 de milioane? Și ucraineii încă sunt sânge din sângele rus, care îi cunosc pe ruși mai bine decât pe oricine!

  raspunde comentariului
 • Coruptia ucide

  11 februarie 2017 12:05

  Trebuie ajutati sa plece de pe glia altor popoare.

  raspunde comentariului
 • Moldoveanu

  11 februarie 2017 11:58

  Republica Moldova nu a fost niciodata neutra din punct de vedere militar datorita prezentei militare ruse in TransNistria.

  raspunde comentariului
  • Müller

   11 februarie 2017 13:10

   Foarte adevărat! Aviz lui Dodon, care mănâncă caca cu polonicul când vrea să șteargă orice urmă de NATO din Moldova, sub pretextul că e o țară neutră și suverană ca o mică Elveție!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design