Premierul Cioloş analizează condiţiile în care poate fi revocat procurorul general Tiberiu Niţu

de Carla Popa , 01 februarie 2016 - stire actualizata la ora 19:18, 01 februarie 2016
Premierul Cioloş analizează condiţiile în care poate fi revocat procurorul general Tiberiu Niţu

Premierul Dacian Cioloş a declarat luni, la Palatul Victoria, că nu există niciun fel de procedură formală de revocare a procurorului general Tiberiu Niţu, în acest moment, precizând însă că i-a cerut ministrului Justiţiei să analizeze condiţiile în care acesta poate fi revocat.

Citeşte şi: Premierul Cioloş: decizia modificării legii alegerilor locale rămâne la Parlament. Constat că nici partidele nu ştiu ce vor

Şeful guvernului a spus că la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis "a participat şi doamna Prună, la prima parte a întâlnirii, pentru a-l informa despre discuţiile pe care le-a avut cu Tiberiu Niţu şi despre posibilităţile de a reacţiona la această situaţie. Mai mult nu pot să vă spun deocamdată, e un subiect care este în lucru și în analiză la Guvern''. 

Întrebat de ce Executivul nu are încă o decizie pe această temă, premierul a replicat că ministrul Justiției ''privește și analizează aceste lucruri într-un mod foarte riguros''. Premierul Cioloş a declarat că "am putea spune că sunt câteva chestiuni care pot fi legate de integritate, fiindcă dânsul este asimilat cu un demnitar, dar nu există în momentul de față, din datele pe care le avem, o procedură lansată. Am cerut să analizeze care sunt condițiile în care eventual procurorul general poate fi revocat și să fie lucrurile foarte clare și pentru noi și în dezbaterea publică. În funcție de aceasta vom lua o decizie''. "În zilele următoare, în momentul în care va fi un punct de vedere clar formulat şi va fi cât mai repede acest punct de vedere clar formulat, îl veţi afla", a mai spus Dacian Cioloş.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design