Prefectul de Gorj, ordin controversat. Oamenii cu ținută „inacceptabilă” nu pot intra în instituție. O femeie, întoarsă din drum, din cauza lungimii fustei, însă un avocat a reușit să intre, pentru că era cunoscut

Un ordin al prefectului de Gorj, care prevede că accesul în instituție este condiționat de ținuta purtată, a intrat, luni, în vigoare.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2017 - 17:51

Un ordin al prefectului de Gorj, care prevede că accesul în instituție este condiționat de ținuta purtată, a intrat, luni, în vigoare.

„Ţinuta inacceptabilă include: pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolelede îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”, se precizează în ordin, potrivit site-ului Impact în Gorj.

Potrivit Pandurul.ro, ordinul a limitat, deja, accesul unor persoane în Palatul administrativ. De exemplu, o femeie a fost întoarsă din drum pentru că avea fusta până deasupra de genunchi.

 „Am întâlnit la Domnul din Milano, unde nu te lasă în pantaloni scurți, dar e o biserică, să lăsăm lucrurile deoparte. E o instituție a statului, oamenii nu au bani să își cumpere haine pentru lungimea dumnealui. Eu nu investesc într-o rochie să intru într-o instituție a statului, e o aberație și îmi pare rău că premierul nu vede așa ceva. Și este o lungime decentă, e o lungime decentă, nu port haine mai lungi”, a declarat o femeie pentru Știrile Pro TV.

Pe de altă parte, avocatul PNL, Gheorghe Pecingină, a fost lăsat să intre în instituție deși purta  blugi franjurați și tricou cu slogan, ceea ce este interzis prin ordin. Astfel, el a depus o plângere în numele partidului, în care contestă măsurile din ordinul prefectului. 

 „Am blugii rupți, deci sunt zdrențuros, am un mesaj pe tricou în engleză, ce poate fi considerat tendențios, de asta l-am și luat, dar jandarmii mi-au dat voie, poate și pentru că sunt o figură cunoscută. Dacă eram simplu cetățean obișnuit, nu intram în prefectură”, a spus avocatul.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...