Poziţia României în privinţa independenţei Cataloniei: “Este ilegală fragmentarea unei ţări fără negociere cu statul respectiv”

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, la Adunarea Parlamentară NATO, referindu-se la situaţiile din Kosovo, Catalonia şi Kurdistan, că este ilegală fragmentarea unei ţări fără negociere cu statul respective, relatează Mediafax.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2017 - 12:36

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, sâmbătă, la Adunarea Parlamentară NATO, referindu-se la situaţiile din Kosovo, Catalonia şi Kurdistan, că este ilegală fragmentarea unei ţări fără negociere cu statul respective, relatează Mediafax.

”Poziţia noastră cu privire la situaţia din Kosovo, Metohia, ceea ce este valabil şi pentru Catalonia şi pentru Kurdistan, poziţia noastră este una de principiu. Considerăm că este ilegal să se decidă cu privire la fragmentare unei ţări fără negocieri cu guvernul şi cu statul care este practic singura organizare care reprezintă structurarea unei ţări”, a declarat Teodor Meleşcanu.

El a invocat şi prevederile Dreptului internaţional.

”Prin urmare, noi rămânem fideli acestei poziţii indiferent ce se întâmplă în alte părţi ale Europei sau ale lumii şi sperăm foarte mult că ceilalţi parteneri UE şi din alte organizaţii vor înţelege că este o poziţie de principiu, de principii, pe care o respectăm dacă vrem să respectăm integral prevederile Dreptului internaţional”, a mai spus şeful Diplomaţiei româneşti.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...