Ponta, reacţie vehementă la propunerea de a i se retrage titlul de doctor

de Carla Popa , 01 martie 2016 - stire actualizata la ora 19:24, 01 martie 2016
Ponta, reacţie vehementă la propunerea de a i se retrage titlul de doctor

România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, a afirmat marţi fostul premier Victor Ponta, referindu-se la faptul că Universitatea din Bucureşti a solicitat Ministerului Educaţiei să dispună anularea ordinului prin care acestuia i s-a conferit titlul de doctor, transmite Agerpres

"În anii '50 comuniştii veniţi la conducerea Universităţii din Bucureşti dădeau afară oamenii pe criterii strict politice! În 2011, câţiva securişti au fost impuşi de Băsescu la conducerea Universităţii şi de atunci fac acelaşi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupă DOAR de teza mea începută în 1999 şi finalizată în 2003, cu un subiect "Curtea Penală Internaţională" pe care DOAR eu l-am tratat în acei ani. Au făcut o Comisie DOAR pentru mine şi cer retragerea unui titlu obţinut legal DOAR pentru mine). Nu mă consolează faptul că voi câştiga iar în justiţie (aşa cum am mai câştigat deja până acum)! Regret că România are în 2016 metode şi mentalităţi tipice anilor '50, că instituţii fundamentale sunt conduse de oameni 'dirijaţi' de propriile lor slăbiciuni şi 'schelete din dulap'. Şi regret că numele Universităţii este murdărit tocmai de cei care ar trebui să îl apere. Dar sunt bucuros că Facultatea de Drept a refuzat să fie implicată în această răfuială politică! Şi în anii '50 şi în 2016 ticăloşia are şi oameni care nu se lasă speriaţi!", a scris Ponta, pe Facebook. 

Universitatea din Bucureşti a solicitat marţi Ministerului Educaţiei să dispună anularea ordinului prin care fostului premier Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor. "Universitatea din Bucureşti a retransmis marţi către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice dosarul care probează verdictul de plagiat dat de comisia de profesori experţi în Drept şi de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti în cazul tezei de doctorat a fostului premier Victor Ponta. Prin adresa menţionată, Universitatea din Bucureşti solicită Ministrului Educaţiei să facă uz de prerogativele pe care i le oferă actuala Lege a Educaţiei nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi să dispună anularea ordinului de ministru prin care domnului Victor Ponta i s-a conferit titlul de doctor", se arată într-un comunicat al UB.

Comentarii

 • Dottore!

  04 martie 2016 12:27

  Atata timp cat lui Mikey Mouse ii e imposibil sa taca, sa acuze nefondat, sa glumeasca stupid, si titlul sau de doctor e egal cu acela civic, de "domn". Adica nerealist. Daca cineva e de vina pentru ca am avut o caricatura pe post de prim ministru, si acum avem o fantoma discreta a lui, cu toate metehnele si orgoliile pe cat de nepatate pe atat de sifonate, acel vinovat este Adrian Nastase, si nu Basescu. Nasul sau de cumetrii si botez intre trandafirii otraviti. Asta, ca sa nu spunem adevarul - vinovatul principal este chiar acest iresponsabil vesel. Am oarece temeri ca problema sa nu e temporara, adica tipul n-o sa faca nimic sa se corecteze dupa ce o tara intreaga i-a aratat oglinda maretiei sale de chibrit ars... Si asta ne va dovedi inca odata patologia, nivelul jos de intelegere tribala, puse pe doctoratul asta in loc de studiu. Atentie mare la vot, fabrica de doctorate lucreaza, si clientii ei sunt la indigo cu personajul asta oparit si frustrat degeaba. Doar in pantalonii lui USL - isti a vorbit de la arena nationala, si tot in acei nadragi e si acum, doar ca mai sifonati, stramti, si rupti ca ai lui Raj Kapur!!!!!

  raspunde comentariului
 • vasile

  01 martie 2016 19:50

  Evident, pentru Ponta, Basescu e de vina ca ai plagiat. Pe cine crede ca mai prostește, în afară de tantalăii pesediști ?

  raspunde comentariului
 • Dr

  01 martie 2016 19:48

  mai bine un prost autentic decat un doctor parat

  raspunde comentariului
 • clencix

  01 martie 2016 19:37

  Prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design