7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Poliţiştii de frontieră români au salvat 704 migranți de la înec

VIDEO+FOTO. Poliţiştii de frontieră români au salvat 704 migranți de la înec

Peste 700 de migranți au fost salvați de la înec de polițiștii români de frontieră care au participat, în Marea Egee, la o operațiune de supraveghere a granițelor maritime ale Uniunii Europene. Timp de patru luni, nava a parcurs 11.000 mile marine și a supravegheat şi monitorizat peste 1.400 de nave care au tranzitat zona de patrulare. 

Nava maritimă de patrulare MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă a participat, în perioada ianuarie-aprilie 2017, la misiunea „EPN POSEIDON SEA", organizată sub egida FRONTEX (Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă), în cadrul proiectului Reţeaua Europeană de Patrulare (EPN).

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee, la frontierele maritime ale Greciei. Echipajul navei Poliţiei de Frontieră Române, format din 23 de poliţişti de frontieră, a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre UE. participante la misiune.

Poliţiştii de frontieră români au executat 104 misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 11.000 mile marine.

Pe durata misiunilor, echipajul navei a supravegheat şi monitorizat peste 1.400 mijloace navale de diferite dimensiuni care au tranzitat zona de patrulare, în scopul prevenirii migraţiei ilegale şi a altor infracţiuni de frontieră.

În cadrul misiunii, poliţiştii de frontieră români au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave aparținând statelor europene, 704 migranţi (copii, femei şi bărbaţi) care navigau în bărci gonflabile, în Marea Egee. 

De asemenea, ca urmare a angajamentelor asumate de ţara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia, în perioada aprilie-septembrie 2017,  Poliţia de Frontieră Română a detașat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o alta navă maritimă de supraveghere, MAI 1101, cu un echipaj format din 27 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ patru luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute în apele Mării Egee, misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare şi salvare.

De asemenea, în cadrul aceleiași operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră a detaşat în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un reprezentant național, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, respectiv între navă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei FRONTEX.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „POSEIDON SEA 2017” este de a oferi sprijin autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...
Ultima oră
Pe aceeași temă