16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPolitico.eu: România devine o țară neliberală prin campania împotriva căsătoriilor gay

Politico.eu: România devine o țară neliberală prin campania împotriva căsătoriilor gay

România devine o "țară neliberală" încercând să se opună căsătoriilor gay și pregătind chiar un referendum care să valideze această interdicție, arată un articol publicat pe site-ul Politico.eu.

Potrivit acestui articol, o asemenea tendință ar putea chiar să pună România în conflict cu autoritățile UE.

"Este o problemă extrem de serioasă", a declarat Liviu Dragnea, acum o lună, prezentat de Politico drept liderul partidului de guvernământ și, totodată, cel mai puternic politician din România.

Dragnea a pledat pentru amendarea rapida a Constituției, precizând că "chiar dacă unii dintre colegii mei de la Bruxelles sunt nemulțumiți de ceea ce se petrece în România, vom face ca acest lucru să se întâmple".

Referundumul pe acest subiect ar urma să se țină în noiembrie 2017 și este urmarea unei campanii care a fost organizată de Coaliția pentru Familie.

În acest moment, în România, Codul Familiei interzice căsătoriile între persoane de același sex, dar Constituția are o "definiție neutră" a căsătoriei, care nu se referă la sexul partenerilor și care ar permite inclusiv căsătoriile între persoane de același sex.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă