14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPNL vrea să depună plângere penală pentru falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea...

PNL vrea să depună plângere penală pentru falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea şi cere retrimiterea Legii Educaţiei la comisie

UPDATE 13.53: 

Biroul Politic Național (BPN) al PNL a decis în ședința de luni ca senatorii liberali să ceară retrimiterea la comisia de specialitate din Senat a proiectului de lege privind modificarea Legii Educației care prevede amânarea concursurilor pentru posturile de directori de școli

În cadrul reuniunii s-a mai stabilit ca juriștii partidului să recomande calea de urmat în vederea depunerii unei plângeri penale de către grupul senatorial al PNL în cazul raportului dat de Comisia pentru învățământ săptămâna trecută la inițiativa privind modificarea Legii Educației, precizează Agerpres.

 

 

Surse din PNL au declarat, luni, că liderii partidului au recomandat grupului PNL din Senat să depună plângere penală privind falsificarea semnăturii senatorului Dumitru Oprea în raportul de modificare a Legii Educaţiei, după scandalul din Comisia de învăţământ privind amânarea concursurilor de directori din şcoli, informează Mediafax.

Conducerea PNL a făcut această recomandare în contextul în care Dumitru Oprea susţine că nu a participat la şedinţă şi nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli.

PNL va cere şi retrimiterea la Comisia de învăţământ a iniţiativei menţionate.

Senatorul PNL Dumitru Oprea a declarat, vineri, că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amânarea concursurilor de directori de şcoli, insistând că proiectul a fost discutat fără a fi pe ordinea de zi a comisiei de învăţământ. "Pe ordinea de zi a şedinţei din 14 septembrie nu a figurat aşa ceva. Eu nu am participat la acea şedinţă. Nu ştiu cine a semnat, dar este treaba altora să identifice cine a făcut păcatul acesta. M-a deranjat că pe o propunere legislativă care viza un articol de lege privind orientarea profesională a tinerilor s-a venit cu un alt articol de lege care să stopeze concursul. Asta este mai gravă decât orice altă nebunie făcută de ei", a declarat senatorul PNL Dumitru Oprea.

El a afirmat că modificarea adusă Legii Educaţiei este "foarte gravă". "Eu sper că înţelepciunea cea de pe urmă va opera că aşa ceva nu o să mai treacă atât de lejer. La Camera Deputaţilor nu exista decât articolul privind orientarea profesională a tinerilor, iar la Senat s-a venit cu un alt articol care face pulbere ordinul ministrului vizând organizarea concursurilor de directori şi directori adjuncţi. La Camera Deputaţilor subiectul nu a fost discutat", a explicat senatorul PNL.

Comisia de Învăţământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din şcoli, până vara viitoare, deşi ministerul a programat competiţia pentru această toamnă.

Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul şcolilor. Este vorba de PLX 127/2016, iniţiat de deputatul PSD Andrei-Valentin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.

Ecaterina Andronescu a confirmat existenţa modificării legislative: "Există o asemenea lege în Parlament, dar nu ştiu când se va vota, când o să o pună pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului".

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă