3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialPNL le cere premierului și lui Oprea o explicație pentru incidentele de...

PNL le cere premierului și lui Oprea o explicație pentru incidentele de la protestul Antenei 3

PNL cere premierului Ponta și ministrului Gabriel Oprea "o explicație publică" pentru incidentul de la manifestaţia pro-Antena 3, unde au fost agresaţi jurnalişti, informează Mediafax. Totodată, liberalii mai cer autorităților să spună ce măsuri legale au fost luate în momentul în care "plimbarea" anunțată a devenit un miting de protest, neautorizat.

Citește și: Suporterii Antenei 3 și ai infractorului Voiculescu au AGRESAT jurnaliști la mitingul neautorizat de la Cotroceni. Forțele de ordine NU au intervenit

"Partidul Național Liberal a afirmat permanent hotărârea de a apăra, cu orice preț, libertatea presei. Însă, în raport cu gravul incident petrecut în cursul zilei de ieri, cu ocazia marșului inițiat în jurul Palatului Cotroceni, de către redacția Antena 3, precizăm că ne desolidarizăm de orice acte de violență și cerem să fie luate, de urgență, măsurile cuvenite împotriva persoanei care și-a permis să agreseze reporterii de la B1 TV și Realitatea TV. La fel cum ziariștii de la Antena 3 au tot dreptul să-și exprime, în deplină libertate, opiniile, și ziariștii altor redacții au dreptul să-și exercite meseria, fără a suferi agresiuni din partea cuiva", se arată într-un comunicat transmis luni dimineaţă de PNL.

Liberalii menţionează că, "întrucât gravul incident s-a petrecut în proximitatea intrării în incinta Palatului Cotroceni, loc în care era plasat un dispozitiv de jandarmi și cel puțin un lucrător de la Jandarmerie, așa cum rezultă din toate secvențele surprinse, a filmat întreaga scenă de violență", PNL îşi exprimă "consternarea" că nimeni nu a intervenit la fața locului.

PNL cere premierului Victor Ponta și ministrului de Interne Gabriel Oprea o explicație publică pentru acest incident și menționarea măsurilor legale care au fost întreprinse "în momentul în care «plimbarea» anunțată a devenit un miting de protest în toată regula, neautorizat și care a blocat artere de circulație intens traficate".

"De asemenea, solicităm de urgență Jandarmeriei Române să ia măsuri pentru ca cetățeanul care s-a dovedit agresiv să suporte rigorile legii, iar persoanele vinovate pentru lipsa de intervenție și pentru atitudinea lipsită de responsabilitate față de un incident, în care aveau datoria să intervină, să fie la rândul lor sancționate", se mai arată în comunicatul PNL.

Liberalii menţionează totodată că așteaptă "cuvenitele scuze" din partea Jandarmeriei, adresate conducerilor celor două televiziuni, ai căror reporteri au fost agresați.

"Partidul Național Liberal face apel la cetățeni să aibă o atitudine civilizată, să respecte și opiniile altora, care pot fi contrare, și să nu recurgă, sub nicio formă, la acte de violență, cu atât mai mult cu cât ne aflăm într-un an tensionat, de campanie electorală prezidențială", se mai arată în comunicat.

Jandarmeria a precizat, despre manifestaţia pro-Antena care a avut duminică în jurul Palatului Cotroceni, că a existat, în mod izolat, o persoană care s-a comportat violent, agresând o echipă de jurnaliști, şi că s-au luat deja toate măsurile pentru identificarea și sancționarea acesteia.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă