PMB: Arena Naţională rămâne închisă

de Carla Popa , 23 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:01, 23 februarie 2016
PMB: Arena Naţională rămâne închisă

Primăria Capitalei poate redeschide Arena Națională doar în condițiile legii, a declarat, marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al PMB, Alexandru Ichim. Precizarea acestuia vine în contextul declarației președintelui FRF, Răzvan Burleanu, care a susținut că întârzierea redeschiderii Arenei Naționale ar putea duce la pierderea organizării EURO 2020, caz în care Federația va acționa în instanță Primăria Capitalei.

"Deocamdată Primăria Capitalei nu comentează declarațiile președintelui FRF. Este decizia dânsului. (...) Primăria Capitalei poate redeschide stadionul Arena Națională doar în condițiile legii, punctul nostru de vedere a fost cât se poate de clar, a fost exprimat public în nenumărate rânduri, nu ne-am dezis de la acest punct de vedere din momentul în care a apărut această situație cu Arena Națională. Dacă există o variantă legală de a redeschide Arena Națională, PMB va fi prima care va aplica legea în acest sens", a spus Ichim.

Potrivit acestuia, în prezent situație este neschimbată. "Am trimis o solicitare scrisă Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în care am solicitat să ni se transmită în scris care ar fi prevederile legale ce ar putea permite redeschiderea Arenei Naționale. (...) Asumarea răspunderii sau deschiderea stadionului Arena Națională pe propria răspundere este un termen care nu are nicio legătură cu respectarea legii", a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

El a explicat că fără autorizație de securitate la incendiu nu se poate redeschide legal Arena Națională. "Nu Primăria Capitalei este emitentul acelei autorizații de securitate la incendiu, (...) au fost depuse diligențele și toate documentațiile către instituțiile responsabile, așteptăm un răspuns din partea autorităților statului care sunt responsabile de emiterea acelei autorizații. (...) Soluția este la emitentul autorizației de securitate la incendiu, dacă se poate emite această autorizație de securitate la incendiu. În cazul în care nu se poate emite această autorizație de securitate la incendiu o să discutăm la momentul respectiv variantele de redeschidere a acestui obiectiv", a adăugat Ichim.

Într-o scrisoare publicată pe site-ul frf.ro, Burleanu solicită Consiliului General al Municipiului București să determine Primăria Capitalei, în calitatea sa de proprietar, să-și asume răspunderea pentru organizarea meciului amical România — Spania, programat în 27 martie, pe Arena Națională, stadion care în prezent nu deține autorizație de incendiu din partea ISU.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design